De Graafschap verliest oefenduel van Vitesse met 3-5

De Graafschap heeft zaterdagmiddag in Stadion De Vijverberg verloren van Vitesse. Het oefenduel - dat twee keer een uur duurde - eindigde in een 3-5 nederlaag.

Met voorsprong de rust in

In het derde oefenduel van de voorbereiding namen de Superboeren het op tegen Eredivisionist Vitesse. Na zeges op Quick Boys (3-2) en DZC'68 (0-8) kwamen de Arnhemmers op bezoek in Doetinchem. Een scherpe vrije trap van Maximilian Wittek kwam terecht bij Dominik Oroz, die voor de vroege 0-1 zorgde. Een paar minuten later tikte Marco van Ginkel ook een goal tegen de touwen, na een voorzet vanaf de rechterkant. Halverwege het eerste bedrijf schoot Philip Brittijn rakelings naast en kwam De Graafschap beter in de wedstrijd. In de 24e minuut legde arbiter Koen Molenaar de bal op de stip nadat Romaric Yapi een overtreding maakte op Tristan van Gilst in de zestienmeter. Alexander Büttner zorgde op overtuigende wijze voor de aansluitingstreffer (1-2). Devin Haen kreeg op aangeven van Lion Kaak een vrije schietkans, maar zag zijn inzet over het Vitesse-doel eindigen.

'Winst' in eerste helft

In het tweede gedeelte van de eerste helft belandde een uithaal van Million Manhoef op de lat. Even later was De Graafschap dicht bij de 2-2, toen een vrije trap van Büttner bijna werd binnengewerkt door Rio Hillen. De ingevallen Blnd Hassan zette de gelijkmaker op het bord, nadat Vitesse de bal verloor in de defensie. Nog nét in de eerste helft maakte aanvoerder Jeffry Fortes op prachtige wijze de 3-2. Vanaf rand zestien schoot Fortes met zijn buitenkant raak.

Vitesse buigt om

Na rust kwam er een ander elftal binnen de lijnen en maakte onder meer Donny Warmerdam, die afgelopen woensdag werd vastgelegd, zijn opwachting. Joran Hardeman kreeg een goede kans op de 4-2, maar zag dat Vitesse-keeper Markus Schubert redding bracht. Aan de andere kant werd Vitesse lange tijd niet gevaarlijk, al kwam de Arnhemse formatie in de 84e minuut terug in de wedstrijd. Na balverlies van De Graafschap was Gyan de Regt de doelpuntenmaker (3-3). Warmerdam had in de 92e minuut de 4-3 op zijn schoen, maar schoof de bal net naast. Door doelpunten van De Regt en Miliano Jonathans liep Vitesse verder uit. In het restant van de oefenwedstrijd creëerde Warmerdam nog een goede mogelijkheid om te scoren. Schubert voorkwam een doelpunt, waardoor de eindstand 3-5 werd.

De Graafschap - Vitesse: 3-5

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dominik Oroz (5.), 0-2 Marco van Ginkel (8.), 1-2 Alexander Büttner (24. / strafschop), 2-2 Blnd Hassan (51.), 3-2 Jeffry Fortes (59.), 3-3 Gyan de Regt (84.), 3-4 Gyan de Regt (89.), 3-5 Miliano Jonathans (98.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Wieggers; Fortes ©, Schenk, Hillen, Schoppema; Kaak, Brittijn (49. Bouihrouchane), A. Büttner; Önal, Haen en Van Gilst (49. Hassan).

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Danquah; Hardeman, Lammers ©, Willemsen, Van Riel; Warmerdam, Yadir, Wevers (108. Bouihrouchane); G. Büttner (90. Bisselink), Hassan (90. Raterink) en Van der Heiden.