De Graafschap wint Doetinchems onderonsje met DZC'68 met ruime cijfers

De Graafschap heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2023/2024 winnend afgesloten. Op Sportpark Zuid in Doetinchem werd er met 0-8 gewonnen van DZC'68, waartegen werd geoefend omdat de Doetinchemse eersteklasser onlangs de Achterhoek Cup won. Voor de Superboeren scoorden Ezra van der Heiden, Jan Lammers, Devin Haen, Blnd Hassan, Hamza Bouihrouchane, Philip Brittijn, Joran Hardeman en Elie Raterink op een goed gevuld sportpark.

Vroege goal

Al na bijna drie minuten noteerde De Graafschap de eerste mogelijkheid nadat Van der Heiden goed voorgaf op Hassan, die de bal in de handen van DZC'68-doelman Glen Elferink kopte. DZC werd niet veel later ook gevaarlijk nadat Jesper Vonk ontsnapte na een slippertje achterin, maar Ties Wieggers redde goed. De Graafschap nam daarna snel het initiatief weer over en Alexander Büttner zorgde met een geplaatst schot bijna voor de voorsprong, ware het niet dat Elferink de bal knap uit de hoek tikte. Na bijna een kwartier spelen nam De Graafschap toch de leiding. Eerst passeerde Hassan op schitterende wijze zijn tegenstander en daarna schoot hij met buitenkant rechts op de lat. Van der Heiden had geen moeite met de rebound: 0-1.

Uitlopen naar 0-4

De Graafschap ging daarna op zoek naar de 0-2 en die kwam er snel. Eerst werd een inzet van Hassen nog gekeerd door Elferink, maar in de twintigste minuut verdubbelde Lammers de voorsprong nadat hij na een scherpe hoekschop van A. Büttner binnenkopte. DZC'68 liet na een halfuur spelen weer even van zich spreken via Cas Evers, die zijn geplaatste schot echter uitstekend gekeerd zag worden door Wieggers. Amper één minuut daarna stond de 0-3 op het bord toen Haen afrondde nadat hij een voorzet van A. Büttner goed controleerde. Vlak voor de rust werd het ook nog 0-4. Een combinatie tussen Haen Hassen werd goed afgerond door laatstgenoemde.

Kansenregen

Met een compleet nieuw elftal begon De Graafschap aan de tweede helft en de Superboeren gingen door met kansen creëren én goals maken. Via Elie Raterink (schot via DZC-been naast), Brittijn (inzet een meter naast) en weer Raterink (kopbal naast) kreeg De Graafschap kansen op de 0-5. Uiteindelijk viel die vlak voor het uur spelen, toen Bouihrouchane een vloeiende aanval hard binnenschoot. Na een uur spelen leek het 0-6 te worden. Een goede aanval via Başar Önal en Tristan van Gilst werd echter niet afgewerkt door Raterink.

Brittijn, Hardeman en Raterink

De Graafschap was daarna nog niet klaar en Brittijn deed een duid in het zakje door in de 67ste minuut de 0-6 keihard tegen de touwen te schieten. Nog geen minuut daarna stond de 0-7 al op het bord, nadat een uitstekende vrije trap van Jesper van Riel werd binnen geknikt door Hardeman. Zo'n kwartier voor tijd was de naar een goal zoekende Raterink dicht bij, maar zijn keiharde schot trof de paal. In de slotfase was het alsnog raak voor Raterink toen hij een voorzet van Van Riel binnengleed: 0-8.

DZC'68 - De Graafschap: 0-8

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Ezra van der Heiden (13.), 0-2 Jan Lammers (20.), 0-3 Devin Haen (29.), 0-4 Blnd Hassan (38.), 0-5 Hamza Bouihrouchane (57.), 0-6 Philip Brittijn (66.), 0-7 Joran Hardeman (67.), 0-8 Elie Raterink (83.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Wieggers; Fortes, Lammers, Willemsen, Schoppema; Wevers (22. Van der Logt), Yadir, A. Büttner; Van der Heiden (22. G. Büttner), Haen en Hassan.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Danquah; Hardeman, Oostendorp (69. Van der Logt), Schenk, Van Riel; Bouihrouchane, Kaak, Brittijn, Önal, Raterink, en Van Gilst (69. Bisselink).