U heeft momenteel geen verbinding.
Projecten & activiteiten

De Graafschap Inside


De Graafschap, PI Achterhoek en Seesing Flex werken samen aan re-integratie van gedetineerden

Penitentiaire inrichting (PI) Achterhoek in Zutphen, Seesing Flex en De Graafschap Verbindt, de maatschappelijke tak van de betaald voetbalclub, gaan samenwerken. Vrijdagavond 18 maart, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen MVV, is in stadion De Vijverberg in Doetinchem een convenant getekend. Doel van de samenwerking is om (ex-)gedetineerden via een arbeidstoeleidingsproject aan een betaalde baan te helpen. Om deelnemers klaar te stomen voor een baan, krijgen ze via het project De Graafschap Inside binnen de gevangenismuren een (maatschappelijke) training aangeboden.

Michael Ogubai, manager Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij De Graafschap, zette namens De Graafschap Verbindt zijn handtekening onder het convenant. “Wij zetten ons in voor inwoners uit de Achterhoek die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Geen Achterhoeker aan de zijlijn, zo luidt ons motto. Dat geldt ook voor (ex-)gedetineerden. Wij helpen ze om weer succesvol deel te kunnen uitmaken van de samenleving. Dit doen we door via ons netwerk van betrokken partners en businessclubleden mogelijkheden te creëren op de arbeidsmarkt in de vorm van een baan, werkervaringsplek of stage.”

Ook vestigingsdirecteur Danny Vette van PI Achterhoek ondertekende het convenant:"Een belangrijke taak van onze penitentiaire inrichting is het opsluiten van mensen die van de rechter een celstraf opgelegd hebben gekregen. Die straf laten we ze op een humane wijze uitzitten. Een minstens zo belangrijke taak is om tijdens de detentie te werken aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Sport is daarvoor een heel geschikt middel. Sport verbindt, activeert en verbroedert mensen.”

(tekst loopt door onder de foto)

OndertekeningSamenwerkingPISFMVO

Zittend van links naar rechts: directeur Sander Kolkman van Seesing Flex, manager MVO Michael Ogubai van De Graafschap en vestigingsdirecteur Danny Vette van PI Achterhoek. Staand van links naar rechts: burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en burgemeester Annemieke Vermeulen van Zutphen.

Seesing Flex

De derde partij die het convenant tekende is uitzendbureau Seesing Flex. Seesing Flex, de specialist in de Achterhoek als het gaat om arbeidsbemiddeling in uiteenlopende vakgebieden en met een groot zakelijk netwerk in de regio, verzorgt de gesprekken. Allereerst wordt er gezamenlijk een plan van aanpak opgesteld: wat kan en wil de gedetineerde en wat zijn duurzame opties? De gedetineerden leren zich voor te bereiden op een sollicitatie, hoe een goed cv op te stellen of een motivatiebrief voor een opleiding te schrijven. Seesing Flex gaat zich inzetten om gedetineerden in contact te brengen met een werkgever uit het eigen netwerk of een bedrijf uit het netwerk van De Graafschap om ze aan een baan, werkervaringsplek of stage te helpen. Directeur Sander Kolkman: “Dit is een manier om mensen een tweede kans en een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt te bieden. Dat lukt alleen door te denken in mogelijkheden en niet in barrières.”

Programma

De Graafschap Inside start binnenkort in de gevangenis in Zutphen. Wekelijks wordt er getraind onder leiding van een trainer van De Graafschap en de sportinstructeur van PI Achterhoek. Aan het einde van het traject is er een wedstrijd tegen de Businessclub van De Graafschap en volgt de uitreiking van het certificaat. Bij de trainingen gaat het niet alleen om voetbalaspecten, de nadruk ligt vooral op zaken die van belang zijn om klaargestoomd te worden voor een (betaalde) baan. Zo zijn voor De Graafschap Inside bijvoorbeeld elf kernwaarden/onderdelen opgesteld waaraan de deelnemende gedetineerden gaan werken: respect, integer, trots, D’ran, samenwerken, betrokken, initiatief, genieten, inclusief, discipline en eerlijk.

De samenwerking tussen een gevangenis en een betaald voetbalclub is niet nieuw. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) werkt al samen met Cambuur Leeuwarden, FC Dordrecht, FC Emmen, Heracles Almelo, FC Twente, Vitesse, FC Utrecht, tal van amateurvoetbalclubs en enkele rugbyverenigingen.

Navigeer naar

Volgende wedstrijd

Sportpark 't Elderink, Hengelo (Gld.)

Logo De Graafschap PNG
za
20
jul.
14:00
uur
Al Nasr
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner