U heeft momenteel geen verbinding.
Club

Perszaken


Betaald Voetbal De Graafschap hecht grote waarde aan een goede relatie met de landelijke en regionale media. Om iedereen gelijke rechten en plichten te geven en overzicht te houden, zijn er regels waar de media en De Graafschap zich aan dienen te houden. De afdeling communicatie is de schakel tussen De Graafschap en de media. Deze afdeling is het aanspreekpunt voor algemene clubinformatie. Daarnaast behandelt de afdeling communicatie de accreditaties voor de thuiswedstrijden en ontvangt, beoordeelt en behandelt de afdeling interviewverzoeken voor de directie, trainers, spelers, bestuur en medewerkers van de club.

Accreditatie

Journalisten die een thuiswedstrijd van De Graafschap voor werkzaamheden willen bezoeken, dienen zich voor iedere wedstrijd te melden per mail via: NSP kaarthouders via het online accreditatiesysteem van de NSP via www.nsp.nl. Overige media via perszaken@degraafschap.nl (uiterlijk 3 werkdagen voor een wedstrijd)

De NSP kaart geeft, na bevestiging door de club, recht op toegang. Er hoeft dan, buiten de wedstrijden PAF (PSV, Ajax, Feyenoord), geen aparte kaart te worden opgehaald. Voor de PAF wedstrijden wordt de accreditatie door de NSP bevestigd.

De aanvraag voor niet-NSP-kaarthouders dient de volgende gegevens te bevatten:
* naam van het medium
* soort medium (radio, televisie, fotograaf dan wel print)
* namen en functies van de te accrediteren personen

Parkeren

Op vertoon van uw NSP-kaart of All Access kaart kunt u parkeren op P2. Er zijn geen losse P kaarten beschikbaar.

Perstribune

De perstribune heeft een capaciteit van 40 zitplaatsen. Alle persplaatsen zijn uitgerust met een schrijftafel en elektra. Op het cameraplatform op de hoofdtribune zijn twee plaatsen beschikbaar voor een tv-commentator (deze twee plaatsen zijn vergeven aan de rightholders ESPN en eventueel NOS). Hier is ook de beschikking over elektra. Tevens is er draadloos internet beschikbaar op de perstribune en in de persruimte. Let op: er zijn geen ISDN lijnen meer beschikbaar. Omroepen die toestemming hebben om (live) radioverslag te doen, dienen zelf een eigen verbinding tot stand te brengen. Wel zijn er een vijftal aanlsuitingen met een Wifi feed.

Rightholders-zone

In de catacombe bevindt zich de rightholders-zone. Deze zone is na de wedstrijd alleen toegankelijk voor rechtenhouders van TV en radio.

TV compound

De Graafschap heeft een vaste plek waar alle TV wagens en materialen dienen te staan. Deze bevindt zich aan de linkerzijkant van de hoofdtribune. Primair staan hier de regie- en materiaalwagen van de producent van de rightholder en de VAR. Tevens staan hier de door hen ingehuurde wagens. Regionale omroepen die toestemming hebben voor een aftak, dienen vooraf met De Graafschap te overleggen of en waar er geparkeerd mag worden.

Gedragsregels pers

-Alle journalisten, verslaggevers, fotografen en cameramensen dienen gebruik te maken van de persingang (hoofdingang)
-Alle journalisten, verslaggevers, fotografen en cameramensen zijn verplicht zich te legitimeren met een NSP/AISP kaart, All Access of een dienstkaart van De Graafschap.
-De dienstkaart wordt per wedstrijd verstrekt en kunt u dus niet voor andere wedstrijden gebruiken.
-Tijdens de wedstrijd is fotograferen rond het veld alleen toegestaan vanuit de door de club aangegeven gebieden. Fotografen dienen altijd in de persruimte een hesje te halen en te dragen (dit geldt ook voor ENG teams). Het betreden van het veld is ten strengste verboden. Uitzondering is de fotograaf van De Graafschap.
- Na afloop van de wedstrijd is de mixed-zone (spelerstunnel tussen klapdeurenl) toegankelijk voor radio- en tv-ploegen en de schrijvende pers die dat voorafgaand aan de wedstrijd hebben aangevraagd.
- De perskamer is na afloop van de persconferentie een werkkamer voor alle fotografen en journalisten. Dit houdt in, dat iedereen die geen werk meer te verrichten heeft de perskamer dient te verlaten.
- De persroute: via de hoofdingang kan men de perskamer en de tribune bereiken. Tot 20 minuten voor aanvang kan men via de spelerstunnel naar de perstribune. Daarna zal men via de hoofdingang moeten omlopen. Ook in de rust zal er aangegeven worden, dat de deur naar de spelerstunnel dicht gaat. Men dient dan te wachten totdat de spelers buiten zijn of men dient buitenom te lopen.
-Alle TV interviews binnen een uur na de wedstrijd met spelers en technische staf, dienen te worden afgenomen voor het sponsorbord. Er mogen, buiten het flash interview voor ESPN, geen TV interviews op het veld worden afgenomen.

-Het maken van beeld- en/of geluidsopnamen ten behoeve van radio, televisie, internet en/of mobiele toepassingen in welke vorm dan ook is slechts toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van De Graafschap.

Interviews

Afspraken met trainers, spelers van De Graafschap buiten de wedstrijddagen dienen vooraf te worden gemeld via Kevin ten Dolle (06-82097692) of via de mail naar perszaken@degraafschap.nl.

De Graafschap wil bij een uitgebreid face tot face interview graag vooraf weten welke onderwerpen worden besproken, voor welke media het is en wanneer de publicatie gepland staat. Voor publicatie kan De Graafschap inzage vragen in het desbetreffende interview alvorens het vrij te geven. U dient dus rekening te houden met redelijke termijn voor inzage.

Interviewafspraken met het bestuur en overige medewerkers van De Graafschap dienen ook vooraf aangevraagd te worden via Kevin ten Dolle.

Contactpersoon media

Kevin ten Dolle, communicatie De Graafschap
e-mail: kevin.tendolle@degraafschap.nl

06-82097692

De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner