U heeft momenteel geen verbinding.
Club

Stadion


Gevreesd bij menig gerenommeerd tegenstander, bejubeld om haar sfeer en gezelligheid. Stadion De Vijverberg bakermat van Betaald Voetbal De Graafschap B.V., is al vanaf 1954 een begrip in Nederland. Met 12.600 plaatsen - waarvan 500 in ons uitvak - en een moderne outillage is De Vijverberg het stadion, dat ligt op een unieke lokatie; aan de rand van de stad Doetinchem en pal naast de bossen.

De voetbaltempel van de Achterhoek en Liemers werd op 4 september 1954 in gebruik genomen met een wedstrijd tegen Fortuna '54, waar de nationale voetbaltrots Frans de Munck onder de lat stond. Hij kon niet voorkomen, dat Anton 'haantje' Beumer het allereerste doelpunt voor De Graafschap maakt. De Vijverberg was overigens die dag met 12.000 bezoekers uitverkocht. Het duel eindigde in 1-1.

Sinds dat openingsduel is er veel veranderd op en rond De Vijverberg. Het voetbalcomplex is enkele jaren geleden geheel gemoderniseerd. Opvallend is, de compactheid waarbij, naar Engels voorbeeld, het publiek dicht op het veld zit en de reservebank in de tribune is opgenomen. De vier overdekte tribunes (de Vijverberg, de Roodbergen, de Groenendaal en de Spinnekop) omringen, zonder onderbreking, het speelveld. De meest fanatieke supporters steunen de club door dik en dun vanaf de Spinnekoptribune en zorgen voor allerlei sfeeracties.

De Graafschap is al jaren geroemd om haar uitgebreide Business Club en biedt de leden een ruime ontvangst met twee grote en uitstekend uitgeruste Business Lounges. Deze ruimten leden zich ook buiten de wedstrijddagen om uitstekend voor diverse bijeenkomsten. Uiteraard is De Vijverberg voorzien van zeer eigentijdse kantooraccommodaties, pers- en presentatieruimten, kleedkamers, medische voorzieningen en catering faciliteiten.

Routebeschrijving naar het stadion:

AUTO: Vanuit Arnhem: A12 en A18 nemen. Op de A18 afrit 4 Doetinchem-Oost en bij de verkeerslichten linksaf. Bij het tweede verkeerslicht rechtsaf en vervolgens met de weg mee naar rechts. Derde weg links (Dennenweg) in, 800 meter vervolgen en links Lijsterbeslaan in.

OPENBAAR VERVOER: Vanaf NS-station Doetinchem buslijn 28 (richting Gendringen) of 40 (richting Dinxperlo) nemen. Vervolgens uitstappen bij halte Watertoren en zeven minuten lopen naar het stadion.

Volgende wedstrijd

Sportpark 't Elderink, Hengelo (Gld.)

Logo De Graafschap PNG
za
20
jul.
14:00
uur
Al Nasr
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner