U heeft momenteel geen verbinding.
G-team

Bijzondere Eredivisie

Er zijn op dit moment meer dan 100.000 kinderen in Nederland die te maken hebben met een beperking. Deze kwetsbare jongeren staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Dit zorgt voor eenzaamheid en gezondheidsklachten. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in. Voortaan kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub. Hiermee krijgen deze groep jonge kinderen de mogelijkheid om te sporten (op niveau), waarbij plezier centraal staat.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de stichting NSGK. Kinderen krijgen de kans om uit te komen voor een profclub uit hun regio. De competitie bestaat uit teams van diverse betaalde voetbalorganisaties, waaronder De Graafschap. De elftallen bestaan uit jongens en meisjes vanaf 10 jaar.

Tijdens een seizoen telt de Bijzondere Eredivisie diverse wedstrijddagen. De kinderen nemen het tegen elkaar op in een toernooivorm. Iedere ronde wordt door een van de deelnemende profclubs gehost. Gedurende het seizoen vindt er dus ook een speelronde op Stadion De Vijverberg plaats.

De Bijzondere Eredivisie was vanaf 28 november 2019 te zien in het tv programma FC De Helden dat wekelijks werd uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 1.

Download hier de Bijzondere Eredivisie krant 2020-2021

Meer informatie over de Bijzondere Eredivisie: www.bijzondere-eredivisie.nl


Navigeer naar

Volgende wedstrijd

Stadion De Vijverberg, Doetinchem

Degraafschap
za
07
aug.
16:30
uur
Rodajckerkrade
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner