De Graafschap wint eerste oefenwedstrijd van Quick Boys (3-2)

De Graafschap heeft zaterdagmiddag in Aalten de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Op Sportpark Zuid, het complex van AD'69, werd het 3-2 tegen Quick Boys.

Kansen over en weer

Al na drie minuten kreeg Elie Raterink een goede schietkans, maar de spits schoot naast en over. De eerste kans voor Quick Boys - een ploeg uit de Tweede Divisie - was na twaalf minuten voor Nick Runderkamp. Zijn schot van afstand werd goed gekeerd door Mees Bakker. Even later had de doelman geen antwoord op de rebound van Levi van Duijn, die voor de 0-1 zorgde. Halverwege het eerste bedrijf maakte Raterink er op fraaie wijze 1-1 van. Başar Önal leek op weg naar de voorsprong, maar kreeg de bal nét niet bij Raterink. Nadat er niet werd gefloten voor een overtreding schakelde Quick Boys razendsnel om en was Tyrone Owusu de doelpuntenmaker van de 1-2. Tristan van Gilst had voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar schoot over.

Gelijkmaker via Haen

Met een compleet ander elftal, om zo alle spelers minuten te kunnen geven, begonnen de Superboeren goed aan de tweede helft. Na vijf minuten zette Devin Haen de 2-2 op het scorebord. Een diepe bal werd goed aangenomen, waarna Haen de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Nadat er lange tijd voor beide doelen weinig gebeurde, kwam De Graafschap een kwartier voor het einde op voorsprong. Uit een vrije trap kopte Haen zijn ploeg op 3-2. Ezra van der Heiden had de score kunnen uitbreiden, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

De Graafschap - Quick Boys: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Levi van Duijn (15.), 1-1 Elie Raterink (25.), 1-2 Tyrone Owusu (35.), 2-2 Devin Haen (50.), 3-2 Devin Haen (76.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Bakker; Van der Logt (22. Oostendorp), Lammers, Hillen, A. Büttner; Kaak, Neghli, Bouihrouchane; Önal, Raterink en Van Gilst.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Wieggers; Fortes, Hardeman (66. Willemsen), Schenk, Schoppema (66. Van Riel); Brittijn, Yadir, Wevers; Van der Heiden, Haen en Hassan (66. G. Büttner).