Nieuws


Jan Vreman: "Het was bijna een thuiswedstrijd voor ons"

Jan Vreman: "Het was bijna een thuiswedstrijd voor ons"

De Graafschap pakte vrijdag bijzonder belangrijke punten op bezoek bij Achilles '29, al helemaal omdat de resultaten op andere velden gunstig uitvielen voor De Graafschap. Dat zag ook trainer Jan Vreman, die wist dat MVV Maastricht de periodetitel niet won, ondanks een zege op FC Emmen (2-1). FC Eindhoven ging met de 'prijs' aan de haal.

Lees verder

De Graafschap wint ook op bezoek bij Achilles '29

De Graafschap wint ook op bezoek bij Achilles '29

De Graafschap heeft een belangrijke zege geboekt op provinciegenoot Achilles '29, de tweede op rij, na de 2-0 van vorige week tegen FC Den Bosch. In Groesbeek werd het 1-3 door treffers van Karim Tarfi, Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk (strafschop). Omdat MVV Maastricht de vierde periode niet won en Sparta Rotterdam gelijkspeelde tegen VVV-Venlo ligt de strijd om tickets voor de Jupiler Play-Offs nog helemaal open.

Lees verder

Opstellingen Achilles '29 - De Graafschap

Opstellingen Achilles '29 - De Graafschap

De Graafschap-trainer Jan Vreman stuurt vrijdagavond bij Achilles '29 een ongewijzigd basiselftal de wei in, in vergelijking met het thuisduel met FC Den Bosch (2-0 zege). Nathaniel Will keert terug bij de selectie en zit op de bank, evenals Tim Janssen.

Lees verder

Receptie op Koningsdag gesloten

Receptie op Koningsdag gesloten

De receptie van stadion De Vijverberg is op Koningsdag 27 april gesloten. Vanaf dinsdag 28 april om 09.00 helpen de medewerkers u graag weer. De selectie traint wel op Koningsdag, zie weekschema.

Lees verder

Halve finale KNVB-Beker 29 April De Graafschap B1 – FC Utrecht B1

Halve finale KNVB-Beker 29 April De Graafschap B1 – FC Utrecht B1

Op 29 April spelen onze B1-junioren  de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht B1. De Graafschap B1 is zover gekomen door in de voorgaande wedstrijden respectievelijk Roda JC, Sparta, FC Groningen en FC Twente B1 te verslaan.  FC Utrecht heeft  clubs als Feyenoord, Heerenveen en PEC Zwolle achter zich gelaten.

Lees verder


Doelman Yoël Finke naar De Graafschap

Doelman Yoël Finke naar De Graafschap

De Graafschap heeft Yoël Finke voor aankomend seizoen vastgelegd. Hij gaat deel uitmaken van de beloften. De 20-jarige doelman komt over van 2e klasser Schalkhaar. Yoël keepte in de jeugd bij onder andere Go Ahead Eagles en PEC Zwolle.

Lees verder

Nathaniel Will maakt weer minuten.

Nathaniel Will maakt weer minuten.

Nathaniel Will stond na een lange periode van blessureleed (6 maanden) eindelijk weer op het veld. Tijdens de wedstrijd Jong de Graafschap – Jong ADO Den Haag mocht Will 30 minuten meespelen.

Lees verder

Veel vragen beantwoord tijdens supportersavond

Veel vragen beantwoord tijdens supportersavond

Tijdens de supportersavond van 21 april werden veel vragen beantwoord. Presentator Hans Hissink, supporter en verslaggever bij Optimaal FM, stelde eerst zijn eigen vragen en de vragen die waren binnengekomen via de mail en social media aan RvC lid Sjoerd Weikamp, doelman Hidde Jurjus en trainer Jan Vreman. Tussen de vragen door werden de aanwezige supporters betrokken, ook zij konden hun vragen stellen. In de zaal waren tevens aanwezig: Martin Mos namens de RvC, financieel directeur Matthijs Dam, algemeen bestuurder Hans Veldhorst, facilitair manager Bram Wassink, horecamanager Pim Steverink, communicatiemedewerker Marc Teloh en nagenoeg de voltallige staf en spelersgroep.

Er kwamen best veel vragen op bij onze supporters. Het ‘officiële’ deel duurde maar liefst 120 minuten. De avond verliep in een ontspannen sfeer en er werd met respect naar elkaar geluisterd. Er kwamen veel onderwerpen ter sprake, uiteraard ook het grote verhaal in de VI, waar in de kop het woord sekte was gebruikt. Sjoerd Weikamp kon zich totaal niet vinden in die kop. Hij legde uit dat in het plan Samen D’RAN uitdrukkelijk het woord samen is opgenomen. Alle geledingen in en rond de club moeten het samen doen. Van supporters tot vrijwilligers en van de spelers tot aan kantoor inclusief de gedelegeerd commissarissen. Met name Eugene Fierkens (RvC lid met commercie in de portefeuille ) en Peter Hofstede (voetbalzaken) stoppen extreem veel van hun eigen tijd in de club. “Laten we blij zijn dat dit soort mensen met een groot netwerk en veel ervaring ons om niet willen helpen. Peter is een oud-speler, die weet wat er hier nodig is”, aldus Sjoerd.

Uiteraard kwam er ook een vraag over het vertrek van Edward van Wonderen. Zoals reeds eerder gecommuniceerd zijn er met Edward diverse gesprekken gevoerd door onder andere het bestuur van de Business Club en de investeerders. Iedereen gaf groen licht. Echter, binnen twee maanden bleek dat de partijen anders dachten over woord samen. De RvC en het dagelijks bestuur wilden niet achteraf geconfronteerd worden met eenzijdig genomen beslissingen. “Allemaal heel vervelend dat het zo gelopen is, maar dat draaien we niet terug. Uiteindelijk houden we vast aan ons plan en dat is de winst”, aldus Sjoerd.

Op voetbaltechnisch gebied was er ook genoeg te bespreken. Zo vond trainer Jan Vreman dat er best stappen zijn gemaakt. “Als je kijkt naar het primaire doel om meer spektakel te bieden en de binding met onze supporters en sponsoren aan te halen, denk ik dat daar al best vooruitgang in is geboekt. We moeten zorgen dat het spel constanter gaat worden. Daarin zijn we ook aan het kijken naar het nieuwe seizoen. We kunnen geen grote namen halen, moeten het doen met talentvolle jongens die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen. Daar is niets mis mee. We gaan het maximale proberen.” Vanuit de zaal kwamen er complimenten voor Jan, zijn staf en spelers voor de behaalde prestaties en de veelal leukere thuiswedstrijden ten opzichte van vorig jaar.

Hidde Jurjus werd onder andere de vraag gesteld hoe de samenwerking is met de overige keepers. “Die is prima, we werken goed samen. Uiteindelijk is er maar plek voor een eerste keeper. Dat wil ik graag zijn, daar werk ik hard voor. Ik ben een jongen met een De Graafschap hart, loop hier al vanaf mijn jeugd. Het is een uitdaging om te kijken waar mijn plafond ligt.” Op de vraag of hij bereidt is om 10% salaris in te leveren om de club te redden indien nodig, reageerde Hidde “Denk dat het eter is dat we dusdanig gaan spelen dat weer meer mensen naar De Vijverberg komen, dan komt er automatisch meer geld binnen.”

Matthijs Dam legde uit dat het aandelenplan bijna afgerond is. “We komen nog een paar ton tekort, maar het grootste deel van de aandelen is verkocht. We mogen de investeerders en de kopers van de aandelen dankbaar zijn.” De kritiek die de afgelopen dagen over hem verscheen vond Matthijs niet prettig, maar hij snapt dat mensen vragen en meningen hebben. “In mijn functie heb ik de verplichting om de financiën te bewaken. Daarbij maak ik niet altijd vrienden, omdat sommige zaken nu eenmaal niet kunnen. Maar uiteindelijk doe ik alles in het belang van de club.”

Verder kwamen aan bod: losliggende stoeptegels, ontbrekende opstellingen in het programmaboekje, smerige en oude toiletten en de prijzen voor de seizoenkaarten. Hans Veldhorst vertelde de aanwezige supporters dat de club druk doende is om een plan te ontwikkelen waarbij seizoenkaarthouders een voordeel kunnen bemachtigen bij aanschaf van een seizoenkaart. “We zitten in de eindfase en hopen dat binnenkort te kunnen communiceren. Verder gaan we kijken naar de diverse punten die zijn genoemd. Zo hebben we recent al een rondje gemaakt en onder andere gekeken naar de sanitaire voorzieningen. Als het financieel enigszins haalbaar is, gaan we daar wat aan doen.”

Marc Teloh legde uit waarom het niet mogelijk is om rugnummers van de tegenstanders te plaatsen in het programmaboekje. “Ook ons is het een doorn in het oog dat die nummers er niet staan. Echter, niet alle clubs kunnen die nummers snel aanleveren en sommige club spelen helemaal niet met vaste rugnummers. We drukken de boekjes een paar dagen voor de wedstrijd. We gaan eens kijken of we een opstelling, die vlak voor de wedstrijd gemaakt wordt, kunnen toevoegen. Dat lijkt ons best een meerwaarde.”

Martin Mos gaf aan het een prettige avond te vinden. Hij riep de supporters op om nog eens na te denken om actiematig de schouders eronder te steken. Dat zou kunnen via de aankoop van een gezamenlijk aandeel of anderszins. “Het zou een mooi gebaar zijn als daar iets van de grond komt”, aldus Martin.

Sjoerd Weikamp maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen op te roepen er vol voor te gaan. “We moet echt allemaal deze kar gaan trekken. Schuif de kritiek even aan de kant en help mee aan het verder uitbouwen van de mooiste club van Nederland.”

Na het officiële deel bleven veel supporters, spelers en medewerkers nog napraten onder het genot van een drankje en een bittergarnituur.

Lees verder

​Achilles '29 volgende horde De Graafschap op weg naar nacompetitie

​Achilles '29 volgende horde De Graafschap op weg naar nacompetitie

De Graafschap speelt aanstaande vrijdag opnieuw een belangrijke wedstrijd in aanloop naar de Jupiler Play-Offs. In een heuse Gelderse derby moeten de manschappen van Jan Vreman zien af te rekenen met Achilles '29, om niet achterop te raken bij FC Oss en VVV-Venlo en misschien zelfs wel om te stijgen op de ranglijst. Tegelijkertijd is de periodestrijd nog spannend, ook al doet De Graafschap niet mee om de periodetitel.

Lees verder

De Blauwwitte Golfdag op vrijdag 22 mei! Geef u als lid van onze #BC snel op via: bit.ly/1CGowKL! #netwerken pic.twitter.com/lA6ldtCTyK Volg ons