De Graafschap sleept punt uit het vuur tegen Jong FC Utrecht (2-2)

De Graafschap heeft vrijdagavond de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen met 2-2 gelijkgespeeld. Na een achterstand in de 47e minuut trok David Flakus Bosilj de stand in de slotfase gelijk.

Gelijke stand

De Graafschap begon goed tegen Jong FC Utrecht en kwam al na acht minuten op voorsprong. Een puntgave voorzet van Jeffry Fortes werd eenvoudig binnengelopen door Başar Önal (1-0). Na een sterke openingsfase kregen de gasten twee mogelijkheden - beide keren stond doelman Thijs Jansen goed opgesteld - maar vervolgens had Philip Brittijn de 2-0 op zijn schoen. Hij kwam tot een uithaal, maar Jong FC Utrecht-keeper Andreas Dithmer voorkwam een doelpunt. Devin Haen had de score ook kunnen verdubbelen, maar zag dat Dithmer opnieuw redding bracht. In de 37e minuut kwam Utrecht langszij, toen Aurelio Oehlers een voorzet van Rafik El Arguioui binnentikte.

Late 2-2

De tweede helft was nauwelijks onderweg toen Jesse van de Haar de 1-2 op het bord zette. De Graafschap ging op jacht naar de gelijkmaker en werd gevaarlijk via Önal (bal op dak van het doel) en Flakus Bosilj (kreeg de bal net niet op doel). Even later kreeg de ingevallen aanvaller opnieuw een grote kans, maar op aangeven van Stan Wevers schoof hij de bal naast. Ook bij de derde poging van Flakus Bosilj ging de bal er niet in; een kopstoot werd weggewerkt door Dithmer. Önal had vervolgens een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar schoot de bal langs de verkeerde kant van de paal. Jansen hield de Superboeren met twee goede reddingen in de wedstrijd, onder meer op een schot van Mees Akkerman. In de slotfase zorgde Flakus Bosilj tóch nog voor de gelijkmaker; 2-2.

De Graafschap - Jong FC Utrecht: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Başar Önal (8.), 1-1 Aurelio Oehlers (37.), 1-2 Jesse van de Haar (47.), 2-2 David Flakus Bosilj (90+2.)

Arbiter: Teuben | Toeschouwers: 10.938

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Schenk, Willemsen (71. Hillen), A. Büttner; Brittijn (46. Wevers), Kaak (80. Bisselink), Warmerdam, Van Gilst (71. Schoppema); Haen (46. Flakus Bosilj) en Önal.

Opstelling Jong FC Utrecht: Dithmer; Van Hees, Kooy, Mukeh © (64. Van der Wegen), Held (64. Driezen); Andersen, El Arguioui, Yah; Oehlers (76. Akkerman), Van de Haar (87. Bukala) en Blake (64. Rohd).

Gele kaart(en) De Graafschap: Schenk (81.)

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Van Hees (54.), Andersen (78.), Van de Haar (84.)