De Graafschap wint opnieuw en verslaat FC Dordrecht met 0-4

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw gewonnen. In Dordrecht werd de vierde Keuken Kampioen Divisie-zege op een rij geboekt. Dankzij doelpunten van Giovanni Korte, Camiel Neghli, Mees Kaandorp en Alexander Büttner werd het 0-4 in het Matchoholic Stadion.

Stormachtig begin

De Graafschap speelde in dezelfde opstelling als afgelopen maandag, toen er thuis met 2-0 werd gewonnen van Helmond Sport. Na zeven minuten gaf Korte een prima voorzet die terechtkwam bij Devin Haen, wiens inzet geblokt werd. De rebound belandde bij Başar Önal, maar hij stuitte op doelman Liam Bossin. Luttele minuten later had hij geen antwoord op een kopbal van Korte, die op aangeven van Önal voor de vroege 0-1 zorgde. Aangever Önal had even later de 0-2 op zijn schoen, maar Bossin voorkwam wederom een doelpunt. Dat lukte de Dordrecht-keeper in de 16e minuut niet. Een inzet van Haen werd nog gepareerd, maar na matig wegwerken van de thuisploeg kon Neghli de 0-2 binnenschieten. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht, zonder dat de thuisploeg écht gevaarlijk werd. Haen was in de 36e minuut dicht bij de 0-3, maar schoot de bal over de goal. De derde treffer had een paar minuten voor rust ook kunnen vallen, nadat Jeffry Fortes een strakke voorzet gaf op Neghli. Hij rondde goed af, maar Bossin haalde de bal uit de kruising.

Twee goals in slotfase

In de tweede helft ging De Graafschap door met aanvallen en werd het via Büttner bijna 0-3, echter eindigde het schot van de linksback naast de goal van Bossin. Önal werd kort daarna prachtig weggestoken, ontdeed zich van een tegenstander maar zijn uithaal was een prooi voor Bossin. FC Dordrecht - dat bij aanvang van de tweede helft drie keer had gewisseld - kwam vervolgens beter in de wedstrijd, waardoor Hidde Jurjus een aantal keer in actie moest komen. Eerst redde hij op een uithaal van Tidjany Touré en even later belandde de bal op de paal na een inzet van Jari Schuurman. De aanvoerder van de thuisploeg kreeg de kans nadat Touré op Jurjus stuitte. In het laatste kwart van het duel controleerde De Graafschap en liep het zelfs nog verder uit. Een razendsnelle counter via Önal en Neghli werd afgemaakt door invaller Kaandorp (0-3) en Büttner zette vanaf de stip de 0-4 eindstand op het bord.

FC Dordrecht - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Giovanni Korte (9.), 0-2 Camiel Neghli (16.), 0-3 Mees Kaandorp (83.), 0-4 Alexander Büttner (87.) / strafschop

Arbiter: Eijgelsheim | Toeschouwers: 1.774

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Schippers (73. Van Vianen), El Azzouzi, Van der Avert, Savastano (46. Brito); Schuurman ©, Touré, Cetin (77. Doesburg); Camara (46. Reemst), Longo en Pinas (46. Miceli).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Neghli, Kaak (66. Valencia); Korte (77. Kaandorp), Haen (84. Raterink) en Önal (84. Schoppema).

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Reemst (86.)