De Graafschap wint van Helmond Sport en boekt derde competitiezege op rij

De Graafschap heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De mannen van Richard Roelofsen boekten een 2-0 overwinning op Helmond Sport door twee doelpunten van Devin Haen.

Verdiende voorsprong

Na de bekerontmoeting met Ajax van afgelopen donderdag speelde De Graafschap maandagavond tegen de Brabanders weer in de gebruikelijke 4-3-3-formatie. Giovanni Korte en Başar Önal waren de flankspelers en Jeffry Fortes speelde als rechtsback, waardoor Robin Schouten en Joel Valencia op de bank plaatsnamen. De eerste dreiging kwam na tien minuten, toen een hoekschop gevaarlijk indraaide maar tijdig weggewerkt werd door de Helmond Sport-defensie. Vijf minuten later kwamen de Superboeren op voorsprong. Een corner vanaf de linkerkant werd doeltreffend afgemaakt door Haen, die met een kopbal via de grond voor 1-0 zorgde. Even later was de score via Fortes bijna verdubbeld, maar doelman Mike Havekotte voorkwam een tweede doelpunt van De Graafschap. Een goede uithaal van Philip Brittijn werd in de 27e minuut gekeerd door Havekotte. Na een prima aanval via Camiel Neghli kwam de bal terecht bij Alexander Büttner, wiens scherpe voorzet net op tijd opgeruimd kon worden. Negen minuten voor de rust werd Helmond Sport voor het eerst gevaarlijk. Na een combinatie haalde Martijn Kaars uit, maar zijn schot strandde tegen een Doetinchems been.

Wéér Haen

In de tweede helft wilde De Graafschap de score verder opvoeren en dat lukte al na vier minuten. Helmond Sport-verdediger Mees Kreekels leed balverlies en daar profiteerden de Superboeren optimaal van. Önal gaf een panklare voorzet op Haen, die er met een kopbal 2-0 van maakte. Brittijn had de derde Doetinchemse treffer op zijn schoen, maar zag - na een prima pass van Korte - zijn schot gekeerd worden door de Helmond Sport-verdediging. Een paar minuten later probeerde Korte het zelf en ging zijn schuiver voorlangs het doel van Havekotte. Helmond Sport kreeg in de 77e minuut een goede kans op de aansluitingstreffer, maar invaller Jafar Arias schoot enkele meters naast het doel van Hidde Jurjus. In de slotfase kwam De Graafschap niet meer in de problemen. Voor Levi Schoppema en Maas Willemsen was er in de slotfase een prachtig moment; het tweetal maakte hun competitiedebuut in het eerste elftal van De Graafschap.

De Graafschap - Helmond Sport: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Devin Haen (15.), 2-0 Devin Haen (49.)

Arbiter: Martens | Toeschouwers: 7.812

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Schenk, Hillen, Büttner (83. Schoppema); Brittijn, Neghli, Kaak (66. Schouten); Korte (80. Kaandorp / 90. Willemsen), Haen (80. Raterink) en Önal (66. Valencia).

Opstelling Helmond Sport: Havekotte ©; Van Vlerken, Kreekels, Van der Meer (46. Van den Eynden), Çulhacı; Van Keilegom (64. Scholten), Vankerkhoven, Lieftink, Van Ooijen (46. Maddy); Kaars (85. Essanoussi) en Goselink (64. Arias).

Gele kaart(en) De Graafschap: Raterink (90+1.)

Gele kaart(en) Helmond Sport: Van Ooijen (33.), Van Vlerken (66.)