U heeft momenteel geen verbinding.
Vraag en antwoord Hard Cups

Vraag en antwoord Hard Cups

Heb je een vraag over het gebruik van de nieuwe hard cups? Kijk of jouw vraag hieronder erbij staat of stuur gerust een e-mail naar info@degraafschap.nl. Wellicht voegen we jouw vraag en ons antwoord aan deze pagina toe!

Waar haal ik de beker?
De bekers zijn verkrijgbaar bij de horecapunten in het stadion. Bij je eerste bestelling betaal je € 2,00 extra per beker, ongeacht de grootte (25 cl of 50 cl). Als je jouw beker bij de volgende bestelling inlevert ontvang je in ruil daarvoor een nieuwe en betaal je niet opnieuw voor je beker.

Waar lever ik de beker in?
Je wisselt de beker in bij een inleverpunt voor een bekermunt. Er zijn er drie in het stadion. Die bekermunt (een plastic munt) past gemakkelijk in je broekzak of portemonnee. De volgende keer dat je in het stadion bent lever je bij je eerste bestelling je bekermunt in. Je betaal dan niet nog eens voor een beker. Zo kun je voor € 2,00 heel wat seizoenen vooruit.

Mag ik de beker meenemen?
Jazeker. Je kunt er ook voor kiezen om je beker niet in te wisselen voor een bekermunt, maar deze mee naar huis te nemen. Je oude beker kun je tijdens je volgende bezoek bij je eerste bestelling inleveren, dan betaal je niet opnieuw voor je beker. Ben je je beker thuis vergeten? Dan betaal je voor een nieuwe opnieuw € 2,00.

Kan ik de beker inwisselen tegen geld?
Nee, de bekers zijn niet inwisselbaar voor geld. Je kan de waarde van je beker wel doneren.

Hoe doneer ik (de waarde van) mijn beker?
De waarde van je beker doneer je door deze in de ronde doneerbakken te stoppen. Deze staan op het Spinnekopplein en bij iedere uitgang. Daarmee schenk je de bekerwaarde aan het De Graafschap Museum. Win-win!

Waarom de keuze voor deze hard cups?
De Europese wet- en regelgeving gaat per 1 januari 2024 in. Wij hebben ervoor gekozen om het nu in te voeren zodat het aan het begin van het seizoen duidelijk is voor iedereen.

Wordt het niet te druk bij de inleverpunten om de hard cups na wedstrijden in te wisselen?
Niet iedereen verlaat op hetzelfde moment het stadion. Daarnaast zijn er een verschillende opties nadat je je laatste drankje op hebt. Dit zorgt ervoor dat niet het hele stadion tegelijk bij een inleverpunt aankomt voor het halen van een bekermunt. Vind je het te lang duren om je hard cup om te wisselen voor een bekermunt? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om de hard cup mee naar huis te nemen en tijdens je volgende bezoek bij je eerste bestelling in te leveren voor een nieuwe, schone variant.

Waarom is het bedrag van €2,00 gekozen?
Na onderzoek is gebleken dat het bedrag van €2,00 een juist gebruik van de hard cup stimuleert. Om het recyclesysteem te laten slagen, is dat van groot belang. Daarnaast zorgt het bedrag van €2,00 ervoor dat het systeem kostenneutraal is.

Hoe worden de hard cups gereinigd?
De hard cups gaan na elk gebruik in een speciale krat. Elke beker wordt dus één keer gebruikt, net als voorheen met de single use bekers. De hard cups worden echter na reiniging opnieuw gebruikt. Deze worden na de wedstrijd naar een externe spoellocatie gebracht waar ze grondig gereinigd worden. De eventueel beschadigde hard cups worden verwijderd. Je drinkt dus altijd uit een 100% gereinigde hard cup.

Moet ik ook een hard cup aanschaffen als ik eenmalig naar een wedstrijd kom?
Ja, daar kunnen we geen uitzonderingen in maken. De bekermunt blijft altijd geldig. Bewaar hem dus goed zodat je bij een bezoek in de toekomst niet opnieuw voor de hard cup hoeft te betalen.

Krijg ik ook een bekermunt als mijn hard cup beschadigd is?
Nee, een hard cup dient onbeschadigd en bijvoorbeeld vrij van kauwgom, sigarettenresten e.d. ingeleverd te worden. Wanneer de hard cup beschadigd is, is het niet mogelijk om een bekermunt te ontvangen.

Wat gebeurt er met kapotte of beschadigde hard cups?
Deze hard cups worden omgezet naar zogeheten ‘plasticgranulaat’. Uiteindelijk worden hier bijvoorbeeld plastic bloempotten of stadionstoeltjes van gemaakt. De huidige regelgeving staat het helaas nog niet toe om er opnieuw hard cups van te produceren.

Vermoeilijkt de hard cup het halen van een rondje?
Als je de bekermunten van je medesupporters of de lege hard cups meeneemt voor een volgende ronde, hoeft een drankje niks extra’s te kosten dan voorheen.
Praktisch: de 0,5l bekers zijn via het handvat stapelbaar. Je kunt dan meerdere consumpties tegelijkertijd halen. Er zullen geen draagtrays meer beschikbaar zijn.

Pitchers in de Supporterskantine
In de Supporterskantine werken we ook met pitchers. Deze kannen zorgen ervoor dat jij gemakkelijk voor de gehele supportersgroep een biertje haalt. Uit veiligheidsoverwegingen is gekozen om het gebruik van deze pitchers te beperken tot de Supporterskantine. Pitchers zijn verboden op de tribune.

Worden de hard cups wel eens vernieuwd?
Er zullen ieder seizoen nieuwe hard cups bijkomen, mede omdat het onvermijdelijk is dat er hard cups kapot en verloren gaan. Er zullen dan bekers in een nieuw design bijkomen.

Blijft De Graafschap de zelfde formaten schenken in het stadion?
Jazeker, wij blijven fris schenken in de 0,25L hard cup en het bier in de 0,25L en in de 0,5L hard cup.

Zijn de blauwe munten nog geldig?
Nee, de blauwe munten zijn niet meer geldig. Voor een goede invoeren van de hard cups is ervoor gekozen om een betaalsysteem te gaan hanteren. Hier kan met de pinpas of een betaalkaart worden afgerekend.

Kan ik de blauwe munten inleveren?
Ja, op wedstrijddagen kunnen de blauwe munten worden ingeleverd bij de oude bemande muntenbalies van het stadion. Daar krijg je dan een betaalkaart voor terug met de waarde van je ingeleverde munten.

Hoe lang kan ik de munten inleveren?
Inleveren op wedstrijddagen kan tot aan de winterstop van het seizoen 2023-2024.

Ik maak met mijn supportersgroep altijd een pot, hoe doe ik dat nu?
Schaf als groep één betaalkaart aan en waardeer deze op bij de opwaardeerpunten. Stuur een tikkie naar je vrienden en je hebt een pot!

Hoe kan ik mijn betaalkaart opwaarderen?
Opwaarderen van de betaalkaart kan met de pinpas of met cash geld bij een van de drie opwaardeerpunten. Deze zijn gesitueerd bij de oude bemande muntenbalies bij de Supporterskantine, de Roodbergen tribune en de Groenendaaltribune.

Hoe kan ik mijn betaalkaart digitaal opwaarderen?
Ja, dat kan. Registreer je kaart via mijnkniponline.nl om de kaart digitaal op te waarderen.

Is er ook een app?
Ja, dat kan. Download de KNIP app en je kunt via de app je saldo checken en opwaarderen.

Volgende wedstrijd

ma
17
jun.

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner