Wedstrijduitslagen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie 11 en 12 maart 2017

Bekijk hier de wedstrijduitslagen van 11 en 12 maart 2017 van de jeugdteams van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie.

Graafschap O15 verliest in Groningen: 7-1
Zaterdag leed De Graafschap O15 een grote nederlaag in Groningen, het verloor met 7-1.
Binnen 25 minuten keken de superboeren tegen een 6-0 achterstand. In deze periode was er totaal geen d'ran mentaliteit in de ploeg.

In de tweede helft begon De Graafschap wat scherper en scoorden ze een treffer, maar al snel verviel het weer en zelfs tegen 10 en 9 man konden we met moeite vrije mensen vinden.

Vandaag was Groningen in het omschakelen beter, gaven zij op juiste tempo met z'n allen als team goed druk en waren effectiever. De Graafschap creëerde 5 goede kansen maar kon de kansen niet verzilveren.

De Graafschap O10 verliest van Roda JC
Roda JC speelde veel met lange ballen richting de spits, hier had het team van De Graafschap vaak geen goed antwoord op. Naarmate de wedstrijd ging dit wel beter. De jongens creëerden veel kansen maar speelden deze niet goed uit doordat ze wat slordig waren in het aannemen van de bal en te snel schoten op doel. In de opbouw was De Graafschap vaak in staat om de directe tegenstander uit te spelen. In het verdedigen werd goed samengewerkt. Ondanks het betere spel verloor De Graafschap O10 de wedstrijd.

De Graafschap O9 speelde vierluik tegen 2 teams van Vitesse O9 en PSV regio Nijmegen O9
Er werden 4 blokjes van 15 min per blokje gespeeld. Er werd erg goed gespeeld zowel in balbezit als balbezit tegenstander. De jongens legden erg veel energie erin tijdens de wedstrijdjes, speelde zichzelf goed vrij onder de druk van de tegenstander en daarnaast hadden ze  constant goed druk op de bal doordat ze erg goed en snel naar de bal gingen. Aantal spelers hadden wel moeite met het volhouden van de wedstrijdjes en dat had misschien wel te maken met het feit dat we minder blokjes speelde maar wel meer minuten per blokje.

Accenten lagen vandaag in balbezit wanneer onze keeper de bal had. De twee voorste spelers moesten een loopactie maken richting de zijkant om los te komen van de tegenstander en daardoor aangespeeld te kunnen worden. Daarnaast wanneer we dicht bij de goal van de tegenstander waren, een kans creëren dmv tiki taki (combinatie spel) of een actie te maken.

Verbeterpunten volgens trainer Ruud Goorhuis: De volgende keer meer diepte in het spel te hebben in balbezit daardoor vandaag ook minder kansen gecreëerd dan normaliter en daarnaast het sneller schieten in schietpositie.