Gelijkspel en verlies in oefenwedstrijden O19, O17, O15 en O14

De spelers van De Graafschap O19 en O17 reisden zaterdag af naar de KNVB Campus in Zeist voor oefenwedstrijden tegen Heerenveen. De Graafschap O15 en O14 speelden in en tegen Den Bosch.

O17De Graafschap - Heerenveen0 - 4
O15FC Den Bosch - De Graafschap1 - 1
O14FC Den Bosch - De Graafschap3 - 1

De Graafschap O15 speelt gelijk in Den Bosch: 1-1

De eerste wedstrijd van het seizoen speelden de jonge Superboeren in Den Bosch tegen de plaatselijke FC O15. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, Jarvin de Haan was trefzeker voor De Graafschap, FC Den Bosch kwam op gelijke hoogte vanuit een spelhervatting. De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. In de tweede helft had De Graafschap iets meer balbezit en goede mogelijkheden om een tweede doelpunt te scoren. De keeper onthield Daan van het scoren door hem buiten de zestien vast te houden. De keeper van FC Den Bosch ontving hiervoor 5 minuten voor tijd de rode kaart. Zowel de eerste als tweede helft nam De Graafschap het initiatief om te voetballen. De Graafschap miste vandaag Jesse, Mexx, Stan, Jamy, Levi.

Volgende week zaterdag heeft De Graafschap O15 een toernooi in Zaanstad, waarin ze een aantal teams tegenkomen die ook in de competitie zitten.