Zondag 'testwedstrijd' NEC Nijmegen - De Graafschap mét supporters


Zondag 'testwedstrijd' NEC Nijmegen - De Graafschap mét supporters

De Graafschap gaat komende zondag de strijd aan met NEC Nijmegen. De aftrap in het Goffertstadion is om 12:15 uur. Deze 'testwedstrijd' is één van acht zogeheten Fieldlabs, die in het teken staan van het verzamelen van data voor een routekaart naar een veilige organisatie van evenementen in coronatijd.

'Fieldlab' in Nijmegen

Het is helaas veel te lang geleden dat een stadion gevuld was met supporters. Aanstaande zondag is het voor het eerst sinds bijna vijf maanden dat een stadion is geopend voor supporters. In Nijmegen zijn maximaal 1.500 toeschouwers welkom - verdeeld over zes 'bubbels' met eigen regels waaronder een vaste zitplaats of plaatstoewijzing, wel of geen mondkapje en wel of geen horeca op de tribune. Het uitvak wordt ook gebruikt voor NEC-supporters, dat betekent dat een vak met Superboeren helaas niet tot de mogelijkheden behoort.

Twee goals Hamdaoui

NEC Nijmegen, de ploeg van trainer Rogier Meijer, is de nummer zes van de ranglijst. De Graafschap staat tweede en is weer helemaal terug in de race om de bovenste twee plekken, mede doordat de afgelopen zes duels allemaal werden gewonnen. De thuiswedstrijd tegen de Nijmegenaren eindigde in 2-0, dankzij twee goals van Mohamed Hamdaoui. Tijdens de laatste onderlinge ontmoeting in Nijmegen werd het 1-1 (doelpunt van Gregor Breinburg).

"Moeten dit volhouden"

"Het wordt spannend zondag. Ik vind dat NEC de afgelopen weken verzorgd speelt en het prima invult, ook in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo", aldus trainer Mike Snoei. "Ze hebben een gevaarlijke voorhoede en vooral een stabiele ploeg. NEC doet niet mee voor de bovenste twee plekken, maar wel voor de play-offs. Zelf zijn wij bezig aan een goede serie en dit moeten we volhouden. De druk neerleggen bij SC Cambuur en Almere City FC én zelf onze wedstrijden winnen."

NEC Nijmegen - De Graafschap is zondag live te volgen via ESPN. Ook via Twitter en Instagram doen wij verslag


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.