Youssef El Jebli: "We moesten de 3-1 maken, dan was het klaar"

De Graafschap schoot tegen Jong PSV uit de startblokken en stond na vijf minuten al op een 1-0 voorsprong. Even later verdubbelde Youssef El Jebli de score, de gevaarlijkste man aan de zijde van De Graafschap. De middenvelder kon het niet bevatten dat zijn ploeg de wedstrijd uit handen gaf.

"Eerste helft fantastisch"

De Graafschap kreeg na de 2-0 van El Jebli nog volop kansen op meer. Ook na de aansluitingstreffer van Gakpo bleef de ploeg van Henk de Jong op zoek gaan naar een treffer. Maar die viel niet meer in de eerste helft. "Eerste helft was fantastisch. Ik maak een lekkere goal en we spelen goed. We hadden ze in de houtgreep. Ook na de 1-2 bleven we goed spelen. We moesten gewoon de 3-1 maken, dan was het klaar", stelde El Jebli na afloop.

Fabelachtig doelpunt

De 2-0 in de twaalfde minuut was misschien wel het mooiste doelpunt van El Jebli in zijn betaald voetbal-carrière. Hij kreeg de bal voor zijn voeten en besloot niet aan te nemen. Room stond aan de grond genageld. De bal zeilde stijf in de kruising. "Hij kwam goed voor mijn rechter. Ik dacht gewoon in één keer schieten. Ik sprak de keeper na afloop en die had geen tijd om te reageren. Die zat er lekker in."

"Kan het niet begrijpen"

In de tweede helft kwam Jong PSV beter uit de kleedkamer, zonder heel gevaarlijk te worden. Toch gaf De Graafschap de wedstrijd volledig uit handen, tot onbegrip van El Jebli. "Geluk heb je altijd nodig. Dat was vandaag aan hun zijde. Maar ik kan het nog steeds niet begrijpen", aldus een balende El Jebli.