Jong De Graafschap pakt laatste strohalm en wint van HSC'21

Jong De Graafschap heeft zondag een erg belangrijke overwinning geboekt op HSC'21. De ploeg van trainer Jan Vreman zegevierde met 2-0, door treffers van Marlon Versteeg en Kyvon Leidsman. Daardoor werd direct degradatie (voorlopig) voorkomen. Komende zondag moeten de beloften opnieuw winnen (van De Meern) en Be Quick 1887 moet verliezen. In dat geval speelt Jong De Graafschap nacompetitie om zich te handhaven in de Derde Divisie.

Doelman Van den Dam redt beloften

Na een sterk begin van Jong De Graafschap nam HSC'21 de wedstrijd in handen en kregen de gasten een strafschop. Doelman Nick van den Dam van de beloften redde echter uitstekend op een inzet van Bas ter Hogt en voorkwam een snelle achterstand. Diezelfde Ter Hogt was even later opnieuw dicht hij de 0-1, maar Van den Dam stond op de goede plek. Voor rust werd een bal van de lijn gehaald en mikte Ter Hogt rakelings naast. Namens Jong De Graafschap schoten Marlon Versteeg en Kabir Sabotic naast.

In de tweede helft kwam de ploeg van Vreman sterk uit de kleedkamer en werd het verschil gemaakt. Versteeg krulde op prachtige wijze de 1-0 binnen en gaf vijf minuten later een prima pass op Kyvon Leidsman, die voor de 2-0 tekende. De score had zelfs verder uitgebouwd kunnen worden, maar Versteeg kwam - op aangeven van Sabotic - een halve meter tekort om de 3-0 binnen te tikken. In de slotfase kreeg HSC'21 opnieuw een strafschop, maar ook die werd gemist (op de lat geschoten).

"Moesten winnen"

Vreman was blij na de 2-0 zege op HSC'21 en weet wat zijn ploeg zondag tegen De Meern moet doen: winnen. "We wisten dat dit een belangrijke wedstrijd was, we moesten winnen. Zondag moet Be Quick verliezen en als wij winnen van De Meern spelen we nacompetitie", zei Vreman. "Tegen HSC'21 maakten we aan het einde van de eerste helft wat foutjes en werd het spel slordiger. In de tweede helft hadden we het geluk dat Marlon (Versteeg) de 1-0 maakte. Hij heeft de kwaliteiten om met doelpunten belangrijk te zijn."

Opstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Janssen (46. El Hammouchi), El Malki, Van Doorn, Hekkers; Bosma, Huntelaar, Hebbink (61. Van Nispen), Sabotic; Versteeg (85. Vergara Berrio) en Leidsman.

{asset:29649:url}

{asset:29668:url}

{asset:29669:url}

{asset:29670:url}

{asset:29671:url}

{asset:29672:url}

{asset:29673:url}