U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Veel vragen beantwoord tijdens supportersavond


Tijdens de supportersavond van 21 april werden veel vragen beantwoord. Presentator Hans Hissink, supporter en verslaggever bij Optimaal FM, stelde eerst zijn eigen vragen en de vragen die waren binnengekomen via de mail en social media aan RvC lid Sjoerd Weikamp, doelman Hidde Jurjus en trainer Jan Vreman. Tussen de vragen door werden de aanwezige supporters betrokken, ook zij konden hun vragen stellen. In de zaal waren tevens aanwezig: Martin Mos namens de RvC, financieel directeur Matthijs Dam, algemeen bestuurder Hans Veldhorst, facilitair manager Bram Wassink, horecamanager Pim Steverink, communicatiemedewerker Marc Teloh en nagenoeg de voltallige staf en spelersgroep.

Er kwamen best veel vragen op bij onze supporters. Het ‘officiële’ deel duurde maar liefst 120 minuten. De avond verliep in een ontspannen sfeer en er werd met respect naar elkaar geluisterd. Er kwamen veel onderwerpen ter sprake, uiteraard ook het grote verhaal in de VI, waar in de kop het woord sekte was gebruikt. Sjoerd Weikamp kon zich totaal niet vinden in die kop. Hij legde uit dat in het plan Samen D’RAN uitdrukkelijk het woord samen is opgenomen. Alle geledingen in en rond de club moeten het samen doen. Van supporters tot vrijwilligers en van de spelers tot aan kantoor inclusief de gedelegeerd commissarissen. Met name Eugene Fierkens (RvC lid met commercie in de portefeuille ) en Peter Hofstede (RvC lid met voetbalzaken) stoppen extreem veel van hun eigen tijd in de club. “Laten we blij zijn dat dit soort mensen met een groot netwerk en veel ervaring ons om niet willen helpen. Peter is een oud-speler, die weet wat er hier nodig is”, aldus Sjoerd.

Uiteraard kwam er ook een vraag over het vertrek van Edward van Wonderen. Zoals reeds eerder gecommuniceerd zijn er met Edward diverse gesprekken gevoerd door onder andere het bestuur van de Business Club en de investeerders. Iedereen gaf groen licht. Echter, binnen twee maanden bleek dat de partijen anders dachten over woord samen. De RvC en het dagelijks bestuur wilden niet achteraf geconfronteerd worden met eenzijdig genomen beslissingen. “Allemaal heel vervelend dat het zo gelopen is, maar dat draaien we niet terug. Uiteindelijk houden we vast aan ons plan en dat is de winst”, aldus Sjoerd.

Op voetbaltechnisch gebied was er ook genoeg te bespreken. Zo vond trainer Jan Vreman dat er best stappen zijn gemaakt. “Als je kijkt naar het primaire doel om meer spektakel te bieden en de binding met onze supporters en sponsoren aan te halen, denk ik dat daar al best vooruitgang in is geboekt. We moeten zorgen dat het spel constanter gaat worden. Daarin zijn we ook aan het kijken naar het nieuwe seizoen. We kunnen geen grote namen halen, moeten het doen met talentvolle jongens die zich bij ons verder kunnen ontwikkelen. Daar is niets mis mee. We gaan het maximale proberen.” Vanuit de zaal kwamen er complimenten voor Jan, zijn staf en spelers voor de behaalde prestaties en de veelal leukere thuiswedstrijden ten opzichte van vorig jaar.

Hidde Jurjus werd onder andere de vraag gesteld hoe de samenwerking is met de overige keepers. “Die is prima, we werken goed samen. Uiteindelijk is er maar plek voor een eerste keeper. Dat wil ik graag zijn, daar werk ik hard voor. Ik ben een jongen met een De Graafschap hart, loop hier al vanaf mijn jeugd. Het is een uitdaging om te kijken waar mijn plafond ligt.” Op de vraag of hij bereidt is om 10% salaris in te leveren om de club te redden indien nodig, reageerde Hidde “Denk dat het beter is dat we dusdanig gaan spelen dat weer meer mensen naar De Vijverberg komen, dan komt er automatisch meer geld binnen.”

Matthijs Dam legde uit dat het aandelenplan bijna afgerond is. “We komen nog een paar ton tekort, maar het grootste deel van de aandelen is verkocht. We mogen de investeerders en de kopers van de aandelen dankbaar zijn.” De kritiek die de afgelopen dagen over hem verscheen vond Matthijs niet prettig, maar hij snapt dat mensen vragen en meningen hebben. “In mijn functie heb ik de verplichting om de financiën te bewaken. Daarbij maak ik niet altijd vrienden, omdat sommige zaken nu eenmaal niet kunnen. Maar uiteindelijk doe ik alles in het belang van de club.”

Verder kwamen aan bod: losliggende stoeptegels, ontbrekende opstellingen in het programmaboekje, smerige en oude toiletten en de prijzen voor de seizoenkaarten. Hans Veldhorst vertelde de aanwezige supporters dat de club druk doende is om een plan te ontwikkelen waarbij seizoenkaarthouders een voordeel kunnen bemachtigen bij aanschaf van een seizoenkaart. “We zitten in de eindfase en hopen dat binnenkort te kunnen communiceren. Verder gaan we kijken naar de diverse punten die zijn genoemd. Zo hebben we recent al een rondje gemaakt en onder andere gekeken naar de sanitaire voorzieningen. Als het financieel enigszins haalbaar is, gaan we daar wat aan doen.”

Marc Teloh legde uit waarom het niet mogelijk is om rugnummers van de tegenstanders te plaatsen in het programmaboekje. “Ook ons is het een doorn in het oog dat die nummers er niet staan. Echter, niet alle clubs kunnen die nummers snel aanleveren en sommige club spelen helemaal niet met vaste rugnummers. We drukken de boekjes een paar dagen voor de wedstrijd. We gaan eens kijken of we een opstelling, die vlak voor de wedstrijd gemaakt wordt, kunnen toevoegen. Dat lijkt ons best een meerwaarde.”

Martin Mos gaf aan het een prettige avond te vinden. Hij riep de supporters op om nog eens na te denken om actiematig de schouders eronder te steken. Dat zou kunnen via de aankoop van een gezamenlijk aandeel of anderszins. “Het zou een mooi gebaar zijn als daar iets van de grond komt”, aldus Martin.

Sjoerd Weikamp maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen op te roepen er vol voor te gaan. “We moet echt allemaal deze kar gaan trekken. Schuif de kritiek even aan de kant en help mee aan het verder uitbouwen van de mooiste club van Nederland.”

Na het officiële deel bleven veel supporters, spelers en medewerkers nog napraten onder het genot van een drankje en een bittergarnituur.

De Graafschap deed gisteren via twitter live verslag van de avond.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner