Van Mieghem helpt De Graafschap met hattrick aan goede zege op FC Emmen


Van Mieghem helpt De Graafschap met hattrick aan goede zege op FC Emmen

De Graafschap heeft een mooie Open Dag afgesloten met een prima overwinning op FC Emmen: 3-1. Vlak voor de wedstrijd kwam het nog met bakken uit de hemel, maar Daryl van Mieghem bleek heel goed uit de voeten te kunnen op de grasmat. Hij tekende voor drie goals en maakte die onvervalste hattrick nog voor rust.

Zeer goede eerste helft

De aanvaller van De Graafschap was bijzonder bedrijvig en kreeg na drie minuten al een goede mogelijkheid. Die poging trof nog geen doel, maar een minuut later was het wel raak. Een vrije trap van ongeveer twintig meter werd door niemand geraakt: 1-0. De Superboeren vermaakten de aanwezige fans voor rust met enkele heerlijke aanvallen, waaruit ook de 2-0 voortvloeide. Wederom was het Van Mieghem die scoorde.

Hattrick Van Mieghem

Daarmee was het nog lang niet gedaan in de eerste helft. Dennis Telgenkamp bracht enkele keren goed redding bij kansen voor Andrew Driver, Anthony van den Hurk en Myenty Abena. Ook Fabian Serrarens scoorde niet; hij schoot over. Aan de andere kant kreeg oud-Superboer Cas Peters een kopkans, alvorens Van Mieghem met een strakke diagonale knal de 3-0 maakte. In de minder vermakelijke tweede helft werd niet gescoord, tot aan de slotminuut via Omran Haydary: 3-1 eindstand.

Reactie Henk de Jong

"Zo'n Open Dag is altijd de mooiste dag van het jaar", begon trainer Henk de Jong. "Dit is De Graafschap, met al die fans. Een club van het volk. Dat is zo'n lekker gevoel. En dat we dan ook nog een heerlijke eerste helft spelen; dat is genieten. Ik ben hartstikke tevreden over de hele voorbereiding. We speelden tegen leuke en goede tegenstanders, die ook echt tegenstand boden."

"Vandaag hadden we er nog meer moeten maken, net zoals tegen de reserves van Feyenoord en Achilles '29. Maar de scherpte begint te komen en ik denk dat we een heel aardige ploeg hebben", aldus de trainer. "We hebben de mensen in ieder geval vermaakt in de eerste helft, dat willen we. Je zag in de eerste helft soms vlagen van genialiteit, ook bij Fabian Serrarens bijvoorbeeld. Hij is heel creatief, ik noem hem weleens 'aparte wortel'. Hij had zo ook kunstenaar kunnen zijn. Maar laten we niet te hard van stapel lopen, eerst maar eens goed beginnen aan de competitie en bij de top-5 eindigen."

De Graafschap - FC Emmen: 3-1

Doelpuntenmakers: 1-0 Daryl van Mieghem (4.), 2-0 Daryl van Mieghem (13.), 3-0 Daryl van Mieghem (33.), 3-1 Omran Haydary (90.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima (80. Van Overbeek), Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Serrarens (80. El Jebli), Diemers; Van den Hurk en Van Mieghem (65. Ars).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht