Tiental Jong De Graafschap pakt punt tegen nummer drie Quick

Jong De Graafschap heeft zondag in de strijd om handhaving in de Derde Divisie een belangrijk punt gepakt tegen nummer drie Quick (0-0). Het hadden er ook drie kunnen zijn, want in de eerste helft kregen de beloften drie goede kansen. Mart Janssen werd na rust met rood van het veld gestuurd.

Sterk begin; geen goal(s)

De beloften van trainer Jan Vreman begonnen goed aan het duel met de nummer drie van de ranglijst. Een goede kopbal van Kyvon Leidsman werd gestuit door Quick-doelman Jari Puister, waarna ook Delano Burgzorg een prima kans kreeg. De aanvaller zag zijn inzet gekeerd worden. Aan de andere kant voorkwam Reyer van Doorn met een goede ingreep dat Quick op 0-1 kwam. Vlak voor rust kreeg de vrijstaande Rick Bosma dé kans op 1-0, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor Puister.

Na rust werd Mart Janssen met een direct rode kaart van het veld gestuurd. Hij ontnam in de ogen van scheidsrechter Te Kloeze een scoringskans van een Quick-speler. Met een man meer trof Roderick Meinema namens Quick de lat. Twintig minuten later werd Kai van Hese (na een tackle op doorgebroken Burgzorg) eveneens met rood weggestuurd. Kansen werden er door beide ploegen nauwelijks gecreëerd: 0-0. De beloften hebben nu 26 punten en staan op de vijftiende plek.

"Blij met punt, hadden er drie kunnen zijn"

"Een gemiste kans", zei trainer Vreman na afloop. "Als ik naar de kansen in de eerste helft kijk, hadden we moeten winnen. In de tweede helft bleven we, verdedigend gezien, met tien spelers wel overeind. Ik ben blij met één punt, maar het hadden er drie kunnen zijn. We hebben te weinig gekregen", aldus Vreman. "We proberen iedere wedstrijd te winnen en dan zien we wel op welke plek we eindigen. Het spel moet beter, dat is duidelijk."

Opstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Van Overbeek, Janssen, Van Doorn, Hekkers; Bosma (60. El Malki), Huntelaar, Van Nispen (70. El Hammouchi), Keurntjes; Leidsman en Burgzorg (89. Hebbink).

{asset:28917:url}

{asset:28918:url}

{asset:28919:url}

{asset:28920:url}

{asset:28921:url}

{asset:28922:url}

{asset:28923:url}