U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Stef Nijland: "De sfeer hier pakte mij direct"


Stef Nijland heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij De Graafschap. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van PEC Zwolle en kwam eerder onder andere uit voor FC Groningen, PSV, NEC, Willem II en Brisbane Roar. Hij kan niet wachten om zijn opwachting te maken op De Vijverberg. 

"Ik had al wat langer contact met trainer Henk de Jong, die wilde graag dat ik naar Doetinchem zou komen. De gesprekken voelden direct goed, het verhaal klopte. Toen ik een thuiswedstrijd in de play-offs had bezocht wist ik, hier wil spelen. In dit stadion wil ik belangrijk zijn voor het team. Ik wist toen nog niet of het eerste- of eredivisie zou worden, maar dat maakte mij op dat moment helemaal niets uit. Als supporters zo meeleven en er een heksenketel van maken in de eerste divisie, hoe moet het dan wel niet tekeergaan op het hoogste niveau", legt Stef uit.

"Ik heb bij PEC een aantal mooie jaren beleefd en had daar ook best willen blijven, maar aan de andere kant wist ik dat het goed zou zijn om weer eens verder te kijken. Het is voor mij belangrijk dat ik in een constante fase terecht kom, dus frequent spelen. Ik begrijp dat mensen denken dat ik de laatste periode wel eens geblesseerd ben geweest, maar dat speelt nu niet. Ik ben fit en door regelmatig te spelen word ik alleen maar fitter. Met mijn ervaring in de eredivisie kan en wil ik belangrijk zijn voor het team", gaat Stef verder.

"Ik ben ooit in de spitspositie terecht gekomen, maar mijn voorkeur ligt in de tweede lijn, als diepgaande middenvelder. Ik kan de ballen verdelen en teamgenoten voor de goal zetten. Uiteraard, als het kan, rond ik ook graag zelf af. Ik kan niet wachten tot de voorbereiding begint in Doetinchem, wat dat betreft begint het alweer te kriebelen", besluit Stef.

{asset:29867:url}

Foto boven vlnr: Peter Hofstede, Stef Nijland en Chiel Dekker van Wasserman Netherlands


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner