U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Selectie en directie steunen roep van supporters inzake normalisatie


Selectie en directie steunen roep van supporters inzake normalisatie

De spelers, directie en RvC van De Graafschap steunen de actie van de diverse supportersgroepen om niet tegen de voorwaarden van de gemeente Eindhoven af te reizen naar de wedstrijd van aanstaande vrijdag tegen FC Eindhoven. De spelers dragen tijdens de opkomst speciale shirts, en de directie en RvC blijven thuis.

Buiten het feit dat supporters van De Graafschap, die deze wedstrijd per auto zouden willen bezoeken onderweg maar liefst twee keer op verschillende locaties een kaart moeten omwisselen, is er volgens de gemeente ook maar plek voor 25 auto’s. Dit terwijl het uitvak ruim 400 supporters kan herbergen en rond het stadion grote parkeerterreinen zijn. De overige supporters dienen verplicht in bussen aan te reizen. Bij hoge uitzondering mag er ook gereisd worden in personenbusjes. Echter, dient dan van alle personen in deze busjes de identiteit vooraf te worden opgegeven.

“Onze mensen hebben diverse voorstellen gedaan om toch meer parkeerplaatsen te krijgen. Echter, vanuit de gemeente Eindhoven kwam geen enkele medewerking. Onze supporters reizen de laatste jaren in grote getale door het land om onze spelers in voor- en tegenspoed te steunen. Dit zonder wanklank. Het zorgt altijd voor veel sfeer, mooie TV beelden en inkomsten voor de ontvangende club. Wij begrijpen niet waarom er soms zo krampachtig en ongastvrij wordt gedaan. Zelf proberen wij als club zoveel mogelijk mee te denken als supporters van andere clubs De Vijverberg bezoeken. Ook wij kennen een parkeerprobleem, echter zoeken wij samen met gemeente Doetinchem altijd naar passende oplossingen. Doetinchem wil een gastvrije voetbalstad zijn. Wij kunnen ons voor nu dan ook vinden in de boycot, maar het blijft natuurlijk een groot gemis dat onze supporters er niet zijn vrijdag”, aldus Hans Martijn Ostendorp, algemeen directeur van De Graafschap.

“Voetbal speel je voor de supporters. Het is buitengewoon jammer dat er in Nederland zoveel regels worden gecreëerd voor supporters die hun club bij uitwedstrijden aan het werk willen zien. Nu zitten wij met een leeg vak, daar zit toch niemand op te wachten. Onze supporters zijn er altijd en overal om ons te steunen. Nu zijn de rollen omgedraaid en steunen wij hen in de strijd voor normalisatie”, aldus aanvoerder Ralf Seuntjens.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner