U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


'​Scoor een Boek!' trapt af in de Achterhoek


Betaald Voetbal De Graafschap B.V. en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Bibliotheek Achterhoekse Poort, BibliotheekMontferland, Bibliotheek Oost Achterhoek en Bibliotheek West-Achterhoek werken samen met De Graafschap in dit project.

Naast sporten en spelen is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende negen weken gaan bijna 800 leerlingen uit groep 5 en 6 van 23 basisscholen uit de Achterhoek zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Hidde Jurjus.

Aftrappen

In de week van 3 februari vindt de Aftrap plaats op alle deelnemende scholen. Tijdens De Aftrap bezoekt een leesconsulent van de bibliotheek de school met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van Hidde Jurjus.

Over 5 weken is het rust en bepalen De Graafschap en de bibliotheken de tussenstand. Na 9 weken boeken ‘scoren’ is het op 15 april tijd voor Het Fluitsignaal, een sportieve afsluiting in Stadion de Vijverberg waarin ook de Eindscore van Scoor een Boek! bekend wordt gemaakt van alle 23 deelnemende scholen.

Geschiedenis 'Scoor een Boek!'

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Landelijk nemen meer dan twintig voetbalclubs deel.Met het project geven de voetbalclubs aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is namelijk de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

{asset:39608:url} {asset:39607:url}

{asset:39606:url}


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

ma
17
jun.

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner