Nipte nederlaag voor Jong De Graafschap tegen Be Quick

Jong De Graafschap is er zondag niet in geslaagd om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Op eigen veld was Be Quick 1887 met 0-1 te sterk. De beloften eindigden de wedstrijd met tien man, doordat Koen Huntelaar twee gele kaarten ontving.

In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Jan Vreman veel ruimte om te voetballen. Na een goede combinatie schoot Lars Hekkers de bal over en ook Kabir Sabotic trof geen doel. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Be Quick, dat zelf tweemaal gevaarlijk werd. Beide keren had keeper Nick van den Dam een goede redding in huis. Na rust schoot Daan Driever namens Be Quick een strafschop raak: 0-1. Met een man minder – Koen Huntelaar kreeg twee keer geel – was Marlon Versteeg met een verwoestende uithaal dichtbij de gelijkmaker, maar de bal spatte uiteen op de lat.

Trainer Jan Vreman concludeerde na afloop dat vooral het spel in balbezit beter moet. "Tot aan het doelpunt creëerden we te weinig kansen. We laten bij vlagen goed veldspel zien, maar er moet meer diepte in het spel komen. Dit is de derde nederlaag op rij, dat is niet goed. Vooral in de zestienmeter van de tegenstander moeten we meer en beter voetballen."

Opstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Bosma, Straalman, Vreman, Van Doorn (68. Hebbink), Hekkers; Huntelaar, El Hammouchi (46. Dusink), Keurntjes; Sabotic (68. Leidsman) en Versteeg.

{asset:25654:url}{asset:25655:url}{asset:25656:url}{asset:25657:url}{asset:25658:url}{asset:25659:url}{asset:25660:url}{asset:25661:url}{asset:25662:url}{asset:25663:url}