U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Man of the Match Myenty Abena: "Heel Doetinchem staat achter ons"


Myenty Abena viel zondag op in het duel met Go Ahead Eagles (1-1) vanwege een andere rol dan normaal. Abena had een basisplek als rechtsback, terwijl hij normaal gesproken centraal achterin staat. De verdediger speelde een uitstekende wedstrijd en stond zowel verdedigend als aanvallend zijn man. Abena werd dan ook uitgeroepen tot Man of the Match en was daar na afloop blij mee.

"Blij met waardering"

"Dat is natuurlijk altijd mooi, maar eigenlijk vond ik iedereen van ons Man of the Match. Ik ben er wel erg blij mee, want het betekent dat de supporters waardering hebben voor wat ik heb laten zien", zei een glimlachende Abena na afloop in de catacomben. Voor de mandekker was de positie van rechtsback nieuw, maar dat was niet te zien. "Ik had nog nooit eerder op deze plek gespeeld. Ik hoorde ruim een week geleden van de trainer dat ik in deze wedstrijd meer aan de rechterkant zou gaan spelen. Ik heb me hierin verdiept door onder andere filmpjes op YouTube te kijken."

Nieuwe rol als rechtsback

Abena bestreek tegen Go Ahead de gehele flank. "De samenwerking met Daryl (van Mieghem) ging echt goed. Als hij naar binnen trok, dan ging ik er aan de buitenkant overheen. Het was wel even wennen omdat ik nooit rechtsback speel, maar als ik er vaker speel, dan gaat dat beter. Of ik liever rechtsback of centraal achterin speel? Dat maakt mij niet uit, ik ben bereid om op elke positie te spelen. Ik sta klaar voor het team en denk in het teambelang", vervolgde Abena, die wel vaker als rechtsback zou willen spelen. "Ja, deze rol beviel mij wel. Hoe meer ik daar speel, hoe meer ervaring ik erin krijg en dan kan het alleen maar nog beter gaan."

"Vol er tegenaan"

Het duel stond vooraf te boek als beladen, maar tijdens de wedstrijd was er bij De Graafschap geen spanning te ontdekken. Vanaf de eerste minuut zocht De Graafschap de aanval, tot tevredenheid van Abena. "We hadden afgesproken om direct vanaf het begin er volle bak tegenaan te gaan. We wilden de supporters geven wat ze wilden: drie punten, maar wel op een goede manier. We speelden fel, maar niet als dolle stieren. Anders pak je onnodige gele kaarten. Ik denk dat de supporters dit spel ook graag willen zien. Ik wil ze ook een compliment maken voor hun steun. Het voelde als: heel Doetinchem staat achter ons."

Beter dan Go Ahead

Abena baalde wel dat De Graafschap het veld niet met drie punten verliet. "Halverwege de eerste helft moet je eigenlijk met 2-0 of 3-0 voorstaan. We hebben heel goede kansen gehad, maar in de eindfase lukte het net niet. Als we die goals hadden gemaakt, dan hadden we deze wedstrijd gewonnen", zei Abena, die zag dat Go Ahead vlak voor de rust op 0-1 kwam. Dit deerde De Graafschap echter niet. "We waren heer en meester op het veld. Zo willen we ook voetballen: domineren en het voetballend oplossen. Gelukkig maakten we gelijk en daarna werd het een soort van fifty-fifty-wedstrijd. Wij hoopten dat de 2-1 nog viel, maar zij natuurlijk ook."

Man of the Match-klassement

1.Myenty Abena15 punten
2.Sjoerd Ars9 punten
Filip Bednarek9 punten
Daryl van Mieghem9 punten
5.Jordy Tutuarima6 punten
6.Mark Diemers3 punten
Sven Nieuwpoort3 punten

01-IMG_6730.jpg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner