U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Man of the Match Fabian Serrarens: "We moesten laten zien wat we waard zijn"


Fabian Serrarens kreeg zijn lach niet meer van zijn gezicht na afloop van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-1). De Graafschap pakte mede dankzij de drie treffers van Serrarens drie belangrijke punten. Het was voor de spits de eerste hattrick in zijn loopbaan.

"Dat geeft een lekker gevoel"

De thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard was de eerste in een rij van drie wedstrijden waarin De Graafschap een goed resultaat moet halen. Het team van Henk de Jong slaagde daarin met vlag en wimpel tegen de Limburgers, die op een 5-1 nederlaag werden getrakteerd. Serrarens voelde dat er wat druk op deze wedstrijd stond. “Als team probeer je zo dicht mogelijk bij elkaar te blijven. Dat hebben we ook gedaan, denk ik. We moesten laten zien wat we waard zijn. En dat hebben we gedaan. Dat geeft een lekker gevoel.”

Tekst gaat verder onder de foto

{asset:33717:url}

"Die eerste was zeker de lekkerste"

De intenties van De Graafschap waren meteen duidelijk. Fortuna Sittard werd teruggedrongen op eigen helft en kreeg geen tijd om op te bouwen. Dat leverde enkele kansen op. Eén daarvan, uit een vrije trap, was nog niet aan Serrarens besteed. “We hadden veel kansen. Als je het gevoel hebt dat je ze onder druk hebt, dan weet je dat die goal gaat vallen. Het werd even uitgesteld. Als je er drie maakt is het prima.” In de 27e minuut zette de aanvaller de Superboeren op voorsprong. “Die eerste was de lekkerste, ja. Omdat ik net daarvoor een kans miste met mijn hoofd. Daar kwam ik nét niet lekker bij.”

Mooi rijtje

“We weten dat de clubs die in de buurt staan nu naar De Vijverberg komen. Ik denk dat dat wel een goed vooruitzicht is en dat we de nodige punten gaan pakken.” Door zijn hattrick komt Serrarens in een mooi rijtje terecht, want drie keer scoren, dat doen spelers van De Graafschap niet vaak. Rydell Poepen was de laatste Superboer die een hattrick maakte, in 2010 tegen Roda JC. “Nou, dat is mooi om er tussen te staan toch?”, besloot Serrarens.

BAS Ballon Man of the Match-klassement

1. Fabian Serrarens 18 punten
2. Youssef El Jebli 12 punten
3. Agil Etemadi 9 punten
Furdjel Narsingh
Bart Straalman
Jordy Tutuarima
7. Myenty Abena 6 punten
Azor Matusiwa
Stef Nijland
10. Frank Olijve 3 punten
Ted van de Pavert

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner