Man of the Match Charlison Benschop: "Heb er vertrouwen in dat we erin blijven"


Man of the Match Charlison Benschop: "Heb er vertrouwen in dat we erin blijven"

Charlison Benschop verzorgde de hele doelpuntenproductie voor De Graafschap in het gewonnen duel met SC Cambuur (2-0). De spits zette zijn ploeg met een rake kopbal op voorsprong en verdubbelde de score uit een strafschop. Nu wacht het beslissende tweeluik met Sparta Rotterdam, waar Benschop alle vertrouwen in heeft.

Twee doelpunten

Het was alweer even geleden dat Benschop trefzeker was. Zijn laatste doelpunt was op 30 maart tegen Heracles Almelo. Hij was dan ook blij dat hij weer belangrijk kon zijn. "Het werd ook tijd. Dan zijn deze twee doelpunten extra lekker. Een spits wil iedere wedstrijd scoren. Vandaag (gisteren, red.) mocht ik er twee maken en daar ben ik hartstikke blij mee."

"Hebben het goed gedaan"

Cambuur zette in de tweede helft de wedstrijd naar zijn hand. De Friezen keken tegen een 2-0 achterstand aan en vochten voor hun laatste kans. Het zag er af en toe gevaarlijk uit, maar scoren deden de gasten niet. "Ik had voor mezelf het gevoel dat we het niet meer zouden weggeven. Ik vind ook dat de jongens het goed hebben gedaan", aldus de spits.

"Thuis afmaken"

De Graafschap reist zaterdag af naar Spangen voor het eerste duel met Sparta Rotterdam. De Spartanen schakelden TOP Oss op overtuigende wijze uit. De Superboeren zijn gewaarschuwd. "Ik denk dat we ons op onszelf moeten concentreren. We weten dat het nog twee moeilijke wedstrijden worden.Ik denk dat we meer ruimte zullen krijgen en daar moeten we van profiteren. Proberen om een goed resultaat neer te zetten en dan thuis afmaken."

Tekst gaat verder onder de Tweet

Vertrouwen in handhaving

Benschop kwam in de winterstop met maar één doel naar De Graafschap: handhaving. Het team van Henk de Jong moet nog twee keer alles geven om ervoor te zorgen dat De Graafschap op het hoogste niveau actief blijft. "Ik heb al sinds de winterstop het vertrouwen dat we erin gaan blijven en dat heb ik nog steeds. We hebben een mindere fase gehad, maar daar zijn we sterker uitgekomen", besluit de aanvaller.

BAS Ballon Man of the Match-klassement

Benschop werd door onze supporters verkozen tot BAS Ballon Man of the Match en ontving daarvoor negen punten. De overige punten waren voor Youssef El Jebli (zes) en Jordy Tutuarima (drie). Check hieronder het klassement!

1. Youssef El Jebli 36 punten
2. Fabian Serrarens 24 punten
3. Azor Matusiwa 15 punten
4. Nigel Bertrams 12 punten
Bart Straalman
Jordy Tutuarima
7. Agil Etemadi* 9 punten
Charlison Benschop
Daryl van Mieghem
Furdjel Narsingh
Ted van de Pavert
12. Myenty Abena 6 punten

Delano Burgzorg

Stef Nijland
15. Hidde Jurjus 3 punten
Frank Olijve

*Spelen niet meer bij De Graafschap


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda

Er staat op dit moment niks op de agenda.