U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


KNVB bestraft De Graafschap met wedstrijd zonder groot deel van publiek


KNVB bestraft De Graafschap met wedstrijd zonder groot deel van publiek

De tuchtcommissie betaald voetbal heeft De Graafschap laten weten dat het gestraft wordt met één wedstrijd zonder groot deel van het publiek. Tijdens het thuisduel met Jong PSV van aanstaande maandag 22 januari moeten de vakken 15 en 16 alsmede de Roodbergentribune (vak 22 tot en met 31) leegblijven.

Straf volgens eis

De straf komt overeen met de eis van de aanklager naar aanleiding van het meermaals ontsteken van vuurwerk tijdens het thuisduel met FC Eindhoven eind oktober. De Graafschap ging hiertegen in beroep.

Deze zaak is behandeld tijdens een zitting van de tuchtcommissie, waarna zij besloten de eis van de aanklager over te nemen. Op de zitting werd ook aangegeven dat de strafkaart van De Graafschap vol zit en er duidelijk bewijs is voor de wanordelijkheden (het afsteken van vuurwerk).

‘Deze straf treft de verkeerde mensen’

Tijdens de zitting in Zeist heeft De Graafschap bij monde van de directieleden Michael Ogubai en Peter Bijvelds geprobeerd om de straf te weerleggen. Het is disproportioneel dat duizenden supporters hiervoor bestraft worden die er part noch deel aan hebben. Deze straf treft de verkeerde mensen én de club. De Vijverberg is een stadion voor iedereen, met een hoge waardering van onze bezoekers als het gaat om gastvrijheid en veiligheidsbeleving. De Graafschap is een club die bij velen in het hart zit en waar mensen graag komen. Daar zijn we trots op, samen met onze supporters en sponsoren.

Als er incidenten zijn bij De Graafschap dan zijn deze veelal vuurwerkgerelateerd, wat wij betreuren omdat het niet is toegestaan. Dat er bij deze thuiswedstrijd veelvuldig vuurwerk is afgestoken is overduidelijk. De Graafschap heeft voor, tijdens en na de wedstrijd voldaan aan alle veiligheidseisen conform de richtlijnen van het betaalde voetbal.

Vierde keer in twee jaar

De aanklager gaf aan dat het voor De Graafschap de vierde keer in twee jaar is dat er vuurwerk werd afgestoken en er veelvuldig vuurwerk was bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Als gevolg van de uitspraak van de tuchtcommissie hebben de seizoenkaarthouders van de vakken 15 en 16 en 22 tot en met 31 geen toegang tot Stadion De Vijverberg tijdens het duel met Jong PSV van aanstaande maandag 22 januari. Ook de losse kaarten die voor deze vakken zijn verkocht, zijn door de straf ongeldig. Hierover volgt spoedig meer informatie.

Twee onderzoeken geseponeerd

Er liepen nog twee onderzoeken bij de tuchtcommissie. De aanklager deed onderzoek naar een korte veldbetreding van supporters bij Telstar uit en het doorlopen van supporters bij het vervoeren van een onaangekondigde sfeeractie bij TOP Oss. De tuchtcommissie heeft echter besloten dat deze zaken niet verder worden onderzocht en ze geseponeerd.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner