Jong Oranje start kwalificatiereeks met ruime 5-1 zege op Cyprus

Jong Oranje is dinsdagavond de EK-kwalificatie gestart met een ruime 5-1 zege op de leeftijdsgenoten van Cyprus. Vier doelpunten vielen in de eerste helft (ruststand 3-1), terwijl de score in de slotfase werd uitgebouwd. Teun Koopmeiners, Dani de Wit (twee keer), Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik tekenden voor de doelpunten; na tien minuten had Ruel Sotiriou de gasten op voorsprong gezet.

Verrassende achterstand

De Nederlandse talenten waren de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg en lieten dat vooral in de eerste helft zien. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi, die ex-Superboer Azor Matusiwa op de reservebank zette, begon alleraardigst aan het duel. Toch kwamen de bezoekers uit Cyprus verrassend op voorsprong. Na een onoplettendheid in de defensie van Jong Oranje maakte Sotiriou de 0-1 in Stadion De Vijverberg.

Verslag gaat verder onder de Tweet

Drie keer trefzeker

Het duurde niet lang voordat Jong Oranje - met onze meer vier spelers van AZ in de basisformatie - langszij kwam. Aanvoerder Koopmeiners benutte na een kwartier spelen een penalty, die werd gegeven na een overtreding op Noa Lang. En twaalf minuten later was het opnieuw raak, toen De Wit raak schoot na goed terugleggen van Sierhuis. Diezelfde Sierhuis maakte zelf de 3-1, op aangeven van Zeefuik.

Twee goals in slotfase

Na rust lag het tempo lager en waren er weinig hoogtepunten. Jong Oranje bleef een enkele keer dreigend, maar was niet zorgvuldig genoeg om te score snel uit te bouwen. Dat gebeurde in de slotfase wel. Vier minuten voor tijd was De Wit opnieuw trefzeker en tekende hij voor het vierde Nederlandse doelpunt. Ook Zeefuik pikte in de slotfase een goal mee en zette daarmee de eindstand op 5-1. Een prima zege! Op vrijdag 11 oktober (18:30 uur) is de volgende thuiswedstrijd van Jong Oranje, dan is Jong Portugal te gast op De Vijverberg.

Opstelling Jong Oranje: Paes; Zeefuik, Schuurs, Hoogma (87. Van Drongelen), Wijndal; Reis (64. Kadioglu), De Wit, Koopmeiners; Stengs (72. Chong), Sierhuis (72. Redan) en Lang (87. Harroui).

{asset:37579:url}

{asset:37574:url}

{asset:37575:url}

{asset:37586:url}

{asset:37577:url}

{asset:37580:url}

{asset:37582:url}