Jong De Graafschap zet mooie uitslag neer tegen Dongen: 4-1


Jong De Graafschap zet mooie uitslag neer tegen Dongen: 4-1
Achterhoekfoto.nl

Jong De Graafschap won zondag verdiend en met grote cijfers van Dongen: 4-1. Andreas Dusink was verantwoordelijk voor twee doelpunten en ook Delano Burgzorg en Kyvon Leidsman scoorden.

Terechte voorsprong

Het beloftenteam van de Superboeren kwam na een klein kwartier op voorsprong, nadat Andreas Dusink het eindstation van een goede aanval was: 1-0. Die voorsprong was meer dan verdiend, Jong De Graafschap was in de beginfase duidelijk de betere ploeg. De mannen van Jan Vreman hadden het tot aan de rust lastig. Floris Wouters en Mart van Bree werden namens Dongen gevaarlijk, maar de beloften hielden stand.

In de tweede helft viel snel de 1-1 (doelpunt Tom Kolkert uit een hoekschop), maar Jong De Graafschap rechtte de rug. Dusink maakte twintig minuten voor tijd op prachtige wijze zijn tweede doelpunt, ditmaal op aangeven van Marlon Versteeg. Nadat Kyvon Leidsman rakelings naast schoot, zette Delano Burgzorg zijn ploeg met een goede intikker op 3-1. Leidsman strafte in de slotfase een fout bij Dongen af: 4-1.

"Nu wél een goed resultaat"

Trainer Jan Vreman was blij met de tweede overwinning van het seizoen. "Na een goed begin kregen we het lastiger. Dongen kreeg er meer druk op en kwam meer in de duels te spelen. Na de 1-1 maakten we drie mooie doelpunten uit goede omschakelmomenten. Nu lukte het - in tegenstelling tot de vorige wedstrijden - wel om te scoren. Waarom? Ik denk dat het een combinatie van factoren was. De soort tegenstander en het spel dat we zelf lieten zien... We speelden met een wat ander elftal, dat kan ook van invloed zijn", zei Vreman. "De voorgaande weken was ik niet tevreden over het resultaat, maar was het spel redelijk. De punten bleven uit, tegen Dongen pakten we die gelukkig wel."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Schoop, Janssen, Vreman, Van Doorn (46. El Malki); Sabotic (66. Leidsman), Huntelaar, Dusink (78. Van Nispen), Keurntjes; Versteeg en Burgzorg.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht