Jong De Graafschap verliest van Willem II, maar komt wel uit in Beloftencompetitie B

Jong De Graafschap heeft dinsdagavond de laatste wedstrijd in de voorronde van de beloftencompetitie verloren. De beloften van De Graafschap gingen met 1-3 onderuit tegen Jong Willem II. Milan Massop maakte na maanden blessureleed zijn rentree: de verdediger kwam de eerste helft in actie. Ondanks de nederlaag komt de ploeg van trainer Richard Roelofsen wel uit in beloftencompetitie Divisie B, de divisie van clubs die 3e of 4e werd in de voorcompetitie.

Op het sportpark van V.V. Viod begon Jong De Graafschap goed aan het duel. De bezoekers uit Tilburg waren echter uiterst effectief en sloegen in het eerste bedrijf tweemaal toe. Na tien minuten spelen opende Stijn Derkx namens Jong Willem II de score. Mart de Jong en Tom Klein Kranenberg konden Jong De Graafschap op gelijke hoogte brengen, maar het waren opnieuw de gasten die scoorden. Thomas Schilders schoot na een halfuur spelen de 0-2 achter doelman Pim te Loeke van Jong De Graafschap. Het team van Roelofsen kwam nog voor de rust terug in de wedstrijd: Shanti Bedrosian haalde na een afgeslagen corner doeltreffend uit.

In de tweede helft tapten de beloften van De Graafschap uit een ander vaatje en werd er beter gevoetbald. Een doelpunt van aanvoerder Lars van Roon werd wegens buitenspel afgekeurd, waardoor de verdiende 2-2 niet op het scorebord verscheen. Ook Jeroen Meurs en Kristopher Vida konden hun ploeg niet naast Jong Willem II zetten, daar keeper Mattijs Branderhorst tweemaal een redding in huis had. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het duel gespeeld. De gasten uit Tilburg scoorden uit een tegenaanval via Thomas Schilders de 1-3.

Trainer Richard Roelofsen zag een goede tweede helft van zijn ploeg, maar desondanks werd er geen resultaat behaald. "Het verschil zat vandaag in het afmaken van de kansen. In de eerste helft gaven we de goals te makkelijk weg. Over de tweede helft ben ik zeer tevreden en moet je geluk hebben dat de 2-2 valt, daar hadden we gezien de wedstrijd recht op. Maar het voetbal draait om het afmaken van de kansen en dat hebben we niet goed gedaan", aldus Roelofsen na afloop.

Opstelling Jong De Graafschap: Pim te Loeke; Lars van Roon, Mischa Boelens (46' Mart Raterink), Milan Massop (46' Mike Pröpper), Cas van der Wal; Mart de Jong, Tom Klein Kranenberg (74' Osama Ben Kaddour), Tigran Gazarjan. Shanti Bedrosian; Jeroen Meurs, Kristopher Vida.