Jong De Graafschap speelt in oefenwedstrijd gelijk tegen RKC


Jong De Graafschap heeft zaterdagmiddag in een oefenwedstrijd tegen Jong RKC Waalwijk met 3-3 gelijkgespeeld. Kyvon Leidsman maakte alle doelpunten namens de beloften, waar trainer Jan Vreman veel spelers minuten gaf.

Al snel nam Jong De Graafschap de voorsprong: na acht minuten maakte Leidsman de 0-1. Vlak voor rust kwam RKC op gelijke hoogte, maar een goede fase in de tweede helft zorgde voor een tussenstand van 1-3. De tweede Graafschap-goal (een penalty) werd gemaakt door Leidsman, die ook de 1-3 voor zijn rekening nam. In de slotfase scoorde de thuisploeg twee keer, waardoor Jong De Graafschap en de beloften van RKC met 3-3 gelijkspelen.

Trainer Jan Vreman vond dat Jong De Graafschap een 'leerzame oefenwedstrijd' speelde, maar dat er voldoende te verbeteren is. "Bepaalde fases van de wedstrijd zagen we goed uit, zowel aanvallend als verdedigend. Maar er zaten ook fases bij die voor verbetering vatbaar zijn", zei Vreman, die zag dat zijn ploeg al snel de leiding nam. "De 0-1 maakten we uit een omschakelmoment, het was een goede goal. Net voor rust viel de 1-1. Daarbij ging het om duels winnen en het dekken voor de goal."

In de tweede helft liep Jong De Graafschap uit naar 1-3. "Kyvon (Leidsman) scoorde drie mooie doelpunten. Aan de 1-2 ging een mooie steekpass van Andreas Dusink vooraf", aldus Vreman. Het oefenduel met Jong RKC was de tweede wedstrijd die Jong De Graafschap speelde. "Je ziet dat we nog veel moeten doen. Dit was pas het tweede duel met deze groep. We kunnen nog groeien de komende wedstrijden. De jongens trainen goed, maar het gaat er vooral om wat we laten zien in de wedstrijden. De trainingsuren moeten we de komende tijd vertalen in de wedstrijden."

Opstelling Jong De Graafschap: Teloh; Konderak, Vreman, El Malki, Hekkers; Bosma (46. Sabotic), Huntelaar, Dusink (60. Hebbink), Vergara Berrio (46. El Hammouchi); Versteeg (46. Burgzorg) en Leidsman.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht