Jong De Graafschap pakt volle buit op bezoek bij Jong Cambuur

Jong De Graafschap heeft het laatste duel voor de winterstop winnend afgesloten. In Leeuwarden werd Jong SC Cambuur door een doelpunt van Thijs van Amerongen met 0-1 verslagen. Ondanks de overwinning komt Jong De Graafschap na de winterstop niet uit in de kampioenspoule.

Het team van Jan Vreman was over de hele wedstrijd gezien de betere ploeg. Dat werd niet in de score uitgedrukt. De teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 0-0. Na de rust wist Jong De Graafschap het overwicht wel in een doelpunt uit te drukken. In de 75e minuut verlengde Van Amerongen een hoekschop met zijn hoofd, die bij de tweede paal binnenviel.

Vreman vindt dat de uitslag hoger had moeten uitvallen."De eerste helft was iets minder, de tweede helft was beter van onze kant. Het is jammer dat je jezelf niet beloont met meer doelpunten." Vreman is niet helemaal tevreden over de eerste helft van het seizoen. "Ik vind dat we te weinig wedstrijden gewonnen hebben. Je moet elke wedstrijd willen winnen. In welke poule je ook zit. Je moet wel de spelers zien te ontwikkelen. Dat is over het algemeen goed gegaan."

Jong De Graafschap speelt na de winterstop in de zogenaamde verliezerspoule. De nummers 1 t/m 5 van de beloftencompetities plaatsten zich voor de kampioenspoule. De Superboeren besloten de eerste seizoenshelft als nummer zeven.

Basisopstelling Jong De Graafschap: Van den Dam; Janssen, Van Amerongen, Van Doorn, Hekkers; Huntelaar, Van Nispen, Abdulahi; Bosma, Lieshout en Vergara Berrio.