Jong De Graafschap loopt met tien man tegen eerste nederlaag aan

Jong De Graafschap is zondag, in de derde wedstrijd van het seizoen, tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op eigen veld bleek Hercules met 1-2 te sterk. Alle doelpunten vielen in de tweede helft, op het moment dat de beloften met tien man speelden door de rode kaart van Jurre Vreman.

Na achterstand kansen op 2-2

In de openingsfase was het meeste balbezit voor de gasten uit Utrecht, zonder dat er écht grote kansen gecreëerd werden. Jong De Graafschap had vooral moeite om de goede eindpass te geven. Vlak voor rust waren Kabir Sabotic (twee meter naast) en Youssef El Hammouchi (schot gepakt door keeper) dicht bij de openingstreffer, maar gescoord werd er niet. In de tweede helft kreeg Jurre Vreman een rode kaart, nadat hij een tackle te laat inzette. Ondanks de numerieke minderheid werd doelman Jordy Rondeel in eerste instantie nauwelijks getest.

Nadat Lars Hekkers met een venijnig schot bijna de 1-0 maakte, was het twintig minuten voor tijd wél raak. Uit een goede hoekschop van El Hammouchi kopte Reyer van Doorn hard raak: 1-0. Lang kon Jong De Graafschap niet van de voorsprong genieten, aangezien Matthijs Blijham kort daarna een vrije trap doeltreffend verlengde. Na de 1-2 van Hercules - Tyrone Fonville scoorde uit de rebound - kregen Delano Burgzorg en Koen Huntelaar kansen op de gelijkmaker. Die viel niet, met de eerste nederlaag dit seizoen tot gevolg.

Tekst gaat verder onder de foto

'Alles gedaan voor een punt'

Trainer Jan Vreman was tevreden met de bereidheid van zijn spelers. "In de eerste helft vond ik het een gelijkopgaande wedstrijd. In de laatste fase hadden we beter aan de bal kunnen zijn, zodat we na rust beter konden voetballen. Dat had ik ook verwacht, maar kort in de tweede helft viel de rode kaart. Met een man minder – tot aan de 1-1 – hadden we het erg lastig met Hercules", sprak Vreman.

"Toen we op achterstand kwamen, kregen we het overwicht. We hebben kansen gehad op de gelijkmaker, maar die viel nét niet. Ik vind wel dat we er in de tweede helft alles aan hebben gedaan om er een punt uit te slepen", zei Vreman. "We willen dat alles beter gaat, dan moeten we resultaten vanzelf komen."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Van Overbeek, Jansen, Vreman, Van Doorn (84. Konderak), Hekkers; Huntelaar, Dusink (58. Hebbink), El Hammouchi; Versteeg en Sabotic (62. Burgzorg).

{asset:25349:url}{asset:25351:url}{asset:25352:url}{asset:25353:url}{asset:25354:url}{asset:25355:url}{asset:25356:url}{asset:25357:url}{asset:25358:url}{asset:25359:url}{asset:25360:url}{asset:25361:url}