Jong De Graafschap en Jong Go Ahead Eagles houden elkaar in evenwicht: 1-1

Jong De Graafschap heeft dinsdagmiddag op De Vijverberg een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de beloften van Go Ahead Eagles. Na de 0-1 van Maarten Pouwels in de eerste helft maakte invaller Joey Lieshout na rust de gelijkmaker.

Achterstand bij rust

Trainer Jan Vreman van Jong De Graafschap had de beschikking over verschillende spelers van het eerste elftal. Zo stond Jordy Rondeel op doel en werd het middenveld gevormd door Frank Olijve, Robert Klaasen en Erik Bakker. In het eerste kwart van de wedstrijd gebeurde er weinig. Lars Nieuwpoort schoot over en zag even later een inzet gekeerd worden. Maarten Pouwels zette Jong Go Ahead daarna op voorsprong; op aangeven van Giovanni Büttner maakte hij de 0-1. Daryl van Mieghem was met een venijnige uithaal dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gestopt door Eagles-doelman Jay Gorter.

In de tweede helft had Samuel Wakana de 0-2 op zijn schoen. De aanvaller mikte echter over. Een uithaal van Jonathan Vergara Berrio leverde geen treffer op (redding Gorter), maar een kwartier voor tijd was het wél raak. Joey Lieshout - die net ingevallen was - promoveerde een goede voorzet van Van Mieghem tot doelpunt. Jong De Graafschap had het duel zelfs kunnen winnen, ware het niet dat een lob van Stef Nijland ternauwernood werd gered door doelman Gorter: eindstand 1-1.

"Meer aan de bal moeten zijn"

"Ik vond dat de ploeg meer aan de bal moest zijn, in plaats van er achter aan te lopen", zei trainer Jan Vreman na afloop. "De foutjes die we zelf maakten, werden door Jong Go Ahead omgezet in kansen. We hielden elkaar aardig in evenwicht, maar wij deden te weinig in balbezit. Vlak voor tijd hadden we de 2-1 kunnen maken. Bij een goede wedstrijd gaat die lob erin, nu niet."

Opstelling Jong De Graafschap: Rondeel; Huntelaar (73. Janssen), Van Amerongen, L. Nieuwpoort, Hekkers; Olijve, Bakker, Klaasen (46. Vergara Berrio); Van Mieghem, Nijland en Van Nispen (73. Lieshout).

{asset:35181:url}{asset:35182:url}{asset:35183:url}{asset:35184:url}{asset:35185:url}{asset:35186:url}{asset:35187:url}{asset:35188:url}{asset:35189:url}{asset:35190:url}{asset:35191:url}{asset:35192:url}{asset:35193:url}{asset:35194:url}{asset:35195:url}{asset:35196:url}{asset:35197:url}{asset:35198:url}{asset:35199:url}{asset:35200:url}{asset:35201:url}{asset:35202:url}{asset:35203:url}{asset:35204:url}