Jong De Graafschap boekt verdiende zege op beloften Heerenveen

Jong De Graafschap heeft maandagavond het competitieduel met sc Heerenveen winnend afgesloten: 4-3. Javier Vet (twee keer), Stef Nijland en Delano Burgzorg zorgden voor de doelpunten namens de Superboeren, terwijl Jizz Hornkamp (twee goals) en Nemanja Mihajlovic scoorden voor Heerenveen.

Veel goals na rust

De beloftenploeg van De Graafschap speelde een aardige eerste helft tegen Heerenveen, dat ook de nodige kansen creëerde. Nadat Jizz Hornkamp de gasten op voorsprong had gezet, maakte Javier Vet met een kopbal gelijk: 1-1. In de tweede helft was de middenvelder ook verantwoordelijk voor de tweede treffer: een mooi geplaatst schot betekende de 2-1.

Daar bleef het echter niet bij, aangezien Heerenveen even later via Hornkamp op gelijke hoogte kwam. Door doelpunten van Stef Nijland (goede individuele actie) en Delano Burgzorg (prachtig afstandsschot) ging Jong De Graafschap opnieuw aan de leiding. Verder dan de 4-3 van Nemanja Mihajlovic, uit een strafschop, kwam Heerenveen niet.

Vreman: "Mooie aanvallen"

Trainer Jan Vreman was tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. "Qua balbezit waren we in de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar, hoewel Heerenveen meer dreiging voor de goal had", zei Vreman. "Na rust hebben we mooie aanvallen laten zien en goede doelpunten gemaakt." Vorige week kreeg Jong De Graafschap te weinig tegen Go Ahead Eagles (2-4 verlies). Vreman: "Tegen Heerenveen boekten we een verdiende overwinning."

Opstelling Jong De Graafschap: Etemadi; Janssen, Abena, Straalman, Hekkers; Klaasen, Nijland, Vet; Burgzorg, Thomassen en Hamdaoui.

{asset:32938:url}{asset:32939:url}{asset:32940:url}{asset:32941:url}{asset:32942:url}{asset:32944:url}{asset:32946:url}{asset:32947:url}{asset:32948:url}{asset:32949:url}{asset:32951:url}{asset:32955:url}{asset:32956:url}{asset:32957:url}{asset:32958:url}