Jong De Graafschap start nieuwe jaar uitstekend met ruime zege op De Meern

Jong De Graafschap heeft de competitie zondag hervat met een overtuigende overwinning op De Meern. De ploeg van trainer Jan Vreman zegevierde met 4-0 en staat daardoor op de vijftiende plek in de Derde Divisie. Marlon Versteeg maakte drie doelpunten en ook Kevin van Diermen was trefzeker.

Hattrick voor Versteeg

De beloftenploeg van de Superboeren - die vorige week al vertrouwen tankte met een 4-0 oefenzege op HHC - begon prima aan de eerste competitiewedstrijd van 2018. Nadat afstandsschoten van Abdelilah El Malki en Bart Straalman weinig gevaar opleverden, trof Marlon Versteeg met een schot in de verre hoek wel doel. Jong De Graafschap kwam vervolgens goed weg, aangezien De Meern in korte tijd twee keer de lat raakte. Waar de mannen van Jan Vreman zich voor rust niet beloonden, gebeurde dat in de tweede helft wel.

Kevin van Diermen zorgde met een prachtig schot, aan de binnenkant van de kruising, voor de bevrijdende 2-0. Enkele minuten later maakte Versteeg zijn tweede doelpunt: uit een afgemeten voorzet van Delano Burgzorg kopte de spits de 3-0 binnen. Een monsterzege leek in de maak, maar Versteeg en Kabir Sabotic misten een aantal goede kansen om de score verder uit te bouwen. Vlak voor tijd rondde Versteeg een goede steekpass beheerst af. Door de 4-0 overwinning maakt Jong De Graafschap een stap naar de vijftiende plek op de ranglijst; een belangrijke driepunter dus!

Jan Vreman: "Blij met scorend vermogen"

"Een verdiende overwinning", zei Vreman na afloop over de 4-0 zege. "Na een goed begin zakten we iets weg en hadden we geluk, met die twee ballen die op de lat eindigden. In de tweede helft maakte het scorend vermogen het verschil in deze wedstrijd. Waar wij wél onze kansen verzilverden, deed De Meern dat niet. Als we het nog beter hadden uitgespeeld, konden we een grotere score neerzetten. Al met al ben ik heel tevreden met de punten en de manier van spelen. De jongens hebben het goed gedaan en prima met elkaar samengewerkt - ook in de arbeid die geleverd werd."

Opstelling Jong De Graafschap: Etemadi; Schoop, Straalman, Van Diermen, Hekkers (75. Van Doorn); Huntelaar, El Malki, Sabotic (82. Van Nispen), El Hammouchi; Versteeg en Burgzorg (71. Leidsman).

{asset:27335:url}{asset:27336:url}{asset:27337:url}{asset:27338:url}{asset:27339:url}{asset:27340:url}{asset:27341:url}{asset:27342:url}{asset:27343:url}