U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jonathan Vergara Berrio maakt zijn debuut voor De Graafschap: "Een droom van kleins af aan"


Een fantastische avond was het voor De Graafschap, vrijdagavond op De Vijverberg. Na een 5-1 overwinning op Jong AZ wonnen de Superboeren de derde periode met een goed feest na afloop. Wie ook een fantastische avond beleefde, was Jonathan Vergara Berrio. De 21-jarige middenvelder mocht zijn debuut maken in het eerste: "Ik weet niet waar ik blijer mee was, de periode of mijn debuut, een dubbel gevoel. Ik heb er geen woorden voor."

Mooi moment

Vergara Berrio begon zijn voetbalcarrière bij VIOD waar hij al na een jaar mocht vertrekken om voor De Graafschap te komen spelen. De toen negenjarige Vergara Berrio kon alleen nog maar dromen over een debuut in het eerste: "Vandaag was dan eindelijk de dag, we stonden ruim voor en ik had het gevoel dat het weleens kon gaan gebeuren voor mij. Toen zei de trainer dat ik mocht gaan warmlopen." Na zeventig minuten speeltijd was het dan zo ver; het officiële debuut. Onder toeziend oog van zijn ouders, die op de tribune zaten, mocht hij Stef Nijland vervangen: "Ik was vooral heel erg gefocust, maar tegelijkertijd merkte ik toch wel dat dit een heel erg mooi moment was. Hoe het publiek reageerde weet ik helemaal niet meer, ik probeerde vooral mijn ding te doen", aldus Vergara Berrio.

Verhaal gaat verder onder de foto

{asset:39874:url}

Smaakt naar meer

Dat zijn debuut eraan zat te komen was geen verrassing, volgens de Doetinchemmer zelf: "Ik was goed bezig de laatste tijd en ik probeer elke week hard te trainen. Het belangrijkste is dat je geduld moet hebben. Wachten op mijn moment en deze wedstrijd werd ik eindelijk beloond. Die twintig minuten gingen best wel prima, het was een fantastisch gevoel." De vraag is nu dan ook hoe het seizoen van Vergara Berrio verder gaat verlopen. "Ik hoop deze stijgende lijn door te trekken, natuurlijk smaakt het naar meer. Ik probeer elke minuut mee te pakken en zo te hopen op het kampioenschap. Het is lekker dat wij nu zeven punten voorstaan op FC Volendam, maar we moeten gewoon lekker blijven winnen en naar ons eigen spel blijven kijken."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner