Jeugdig De Graafschap verslaat SC Silvolde in eerste oefenwedstrijd

De Graafschap heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het seizoen 2021/2022 winnend afgesloten. Op Sportpark De Munsterman in Silvolde werd er door de ploeg van de nieuwe trainer Reinier Robbemond met 0-4 gewonnen van SC Silvolde. De Superboeren wonnen door een eigen doelpunt van Pim Olthuis, twee treffers van Devin Haen en één van Danzell Gravenberch.

Jeugd krijgt kans

De Superboeren begonnen in een 4-3-3-systeem in het besloten duel met de Hoofdklasser uit Silvolde. De teruggekeerde Hidde Jurjus begon onder de lat en verder begonnen veel jeugdspelers in de basis, zoals Ebbe Wenting, Jasper van Riel en Hamza Bouihrouchane. In de eerste helft had De Graafschap het lastig en de kansen waren schaars, maar na bijna een halfuur spelen kwam De Graafschap wel op een 0-1 voorsprong. Camiel Neghli gaf de bal voor en Silvolde-verdediger Olthuis werkte de bal achter zijn eigen doelman Stan ten Vaarwerk.

Haen en Gravenberch

In de tweede helft stond er een compleet andere basiself op het veld en onder meer aanwinsten Gravenberch en Giovanni Korte maakten hun officieuze debuut voor De Graafschap. De ploeg van trainer Robbemond kwam goed voor de dag in de tweede helft en na iets meer dan vijftig minuten zette Haen de 0-2 op het scorebord. Korte gaf de bal voor op Gravenberch, die de bal klaarlegde voor Haen. De zeventienjarige middenvelder, die onlangs een driejarig contract tekende, rondde vervolgens af door de bal binnen te schuiven.

De Graafschap speelde ook daarna met diepgang en onder andere Korte liet zich gelden. Zo werd de buitenspeler na bijna een uur spelen gevaarlijk nadat hij twee Silvolde-spelers voorbij ging, maar zijn geplaatste schot daarna ging over. In de 65ste minuut slaagde De Graafschap er wel in om de voorsprong uit te breiden. Haen liet Ten Vaarwerk kansloos met een mooie volley: 0-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel niet veel later en kwam op naam van spits Gravenberch, die zijn eerste doelpunt voor de Superboeren maakte. Haen versierde een strafschop en Gravenberch benutte deze: 0-4.

Robbemond: "Mooi voor de spelers"

Trainer Robbemond keek met een goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijd als trainer van De Graafschap. "De intentie om gemaakte afspraken goed uit te voeren, was goed. Ik heb veel goede momenten gezien in deze wedstrijd. Nog niet alles gaat goed, maar dat is normaal. We willen op een bepaalde manier gaan voetballen en dat heeft wat tijd nodig. Beetje bij beetje moeten we er beter in slagen om de plannen tot uitvoering te brengen. Op bijna alle doelpunten die we maakten, hebben we getraind of ze kwamen voort uit een situatie waarover we gepraat hebben. Mooi voor de spelers, maar ook voor ons als staf", aldus Robbemond, die veel jonge spelers speelminuten gaf. "Ik wil die jonge spelers zoveel mogelijk kansen geven hun ding te doen. Per week zullen we bekijken hoe ze het doen en hoelang ze bij de selectie kunnen blijven."

SC Silvolde - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Olthuis (27. / eigen doelpunt), 0-2 Haen (52.), 0-3 Haen (65.), 0-4 Gravenberch (68.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Jurjus; Wenting, Van de Pavert, Hilderink, Van Riel (25. Kleinpenning); Dekker, Opoku, Bouihrouchane; Neghli, Konings en Verbeek.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Van den Dam; Van der Logt, Van Heertum, Willemsen, Baas; Lieftink, Haen, Schuurman; Van der Heiden, Gravenberch en Korte (69. Brittijn).