U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jan Vreman: "We hebben dat cadeautje niet uitgepakt"


De Graafschap-trainer Jan Vreman zag dat De Graafschap maandag een 3-1 nederlaag leed tegen Jong FC Twente. De oefenmeester was vooral ontevreden over het feit dat zijn ploeg onnauwkeurig was in balbezit. Even hoopte Vreman nog op een driepunter, maar Twente sloeg mede door het slordige spel van De Graafschap in de slotfase toe.

Slordig De Graafschap

"De teleurstelling is groot. We kregen vrijdag een cadeautje, maar dat cadeautje hebben we niet uitgepakt", doelt Vreman op het feit dat de concurrenten in strijd om de derde periode punten lieten liggen. "Ik vond onszelf in balbezit vandaag te slordig. Twente dekt in de ruimtes en als je dan in de passing goed bent, kan je jezelf daar onderuit voetballen. Maar in de passing waren we veel te slordig. Daarmee speel je hen in de kaart. Zij kwamen er enkele keren daardoor ook ontzettend gevaarlijk uit", analyseert de coach tegenover FOX Sports.

"Gaven kansen te makkelijk weg"

"We kregen zelf ook te weinig druk op de bal, dan krijg je deze wedstrijd. We hebben geprobeerd aan te geven wat anders kon. Maar als de passing dan slordig blijft, wordt het lastig", weet Vreman. "We wisten van tevoren dat het niet gemakkelijk zou worden. En als je dan op achterstand komt, wordt het alleen maar moeilijker. Na onze gelijkmaker probeerden we nog voor de winst te gaan, dat was ontzettend belangrijk vandaag. Maar we kregen het deksel op de neus, aan het einde van de wedstrijd hebben we te makkelijk kansen weggegeven."

Periodestrijd

Het leek er even op dat De Graafschap na de 1-1 nog door kon drukken. "Ik dacht ook: het gaat nog gebeuren. Maar de gehele wedstrijd hebben we te weinig gebracht", aldus Vreman. Door de 3-1 nederlaag heeft De Graafschap periodewinst niet meer in eigen hand. Het kan nog wel, maar dan moeten de Superboeren in ieder geval winnen van FC Eindhoven. "We moeten maar kijken hoe het vrijdag gaat, we hebben het zelf niet in de hand. Daar moet ook niet de focus op liggen. De focus moet op het spel liggen. We moeten er een goede pot van maken, dat is belangrijk."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner