Jan Lammers ziet 'zuur' verlies in Emmen: "Voor rust het verschil moeten maken"


Jan Lammers ziet 'zuur' verlies in Emmen: "Voor rust het verschil moeten maken"

De Graafschap ging vrijdagavond in de JENS Vesting met 2-0 onderuit tegen FC Emmen, onder toeziend oog van 300 meegereisde supporters. Ondanks een aantal goede mogelijkheden in de eerste helft kregen de Superboeren na rust twee treffers te verwerken. Jan Lammers keek teleurgesteld terug op het duel en zag dat De Graafschap eerder het verschil had moeten maken.

Foto: Pro Shots

Behoorlijke eerste helft

De Graafschap trad, net als tegen SC Cambuur, aan met vijf verdedigers. Het systeem werkte lange tijd goed, totdat de 1-0 viel. "Voor rust hebben we niets weggeven, op één schot van Kallon na. Zelf creëerden we een aantal goede kansen en waren we beter. Achteraf kun je zeggen dat we in de eerste helft het verschil moesten maken. Dan had Emmen moeten komen. Het is een zuur verlies, omdat we niet minder waren", analyseerde Lammers.

Emmen scoort wél

"Ik vond dat we in de tweede helft wat minder controle hadden, dat kwam ook omdat Emmen in een iets ander systeem speelde. Bij de 1-0 van Emmen stond onze muur niet goed en viel de bal achter Filip (Bednarek)", zag Lammers, die zelf (indirect) betrokken was bij de tweede treffer. "Ik werd naar de grond getrokken door een speler van Emmen. Maar de scheidsrechter zei dat ik me bewust liet vallen en het spel daarom doorging. Voor mijn gevoel was het een 100%-overtreding."

Vertrouwen in resultaten

Ondanks de nederlaag in Emmen concludeerde Lammers dat De Graafschap op de goede weg is. "Als het een beetje meezit, maken we de 1-0. Dan ontstaan er meer ruimtes, zoals tegen Cambuur het geval was. Na de 1-0 van Emmen moesten wij komen en speelden we met vier verdedigers. Emmen kreeg ruimte in de counter en ging daar goed mee om. Zelf schoten we op de lat en waren we dreigend in de zestienmeter. Vrijdag tegen Telstar moeten we er weer staan en vol voor een overwinning spelen. Daar heb ik alle vertrouwen in, tegen Cambuur hebben we het thuis goed gedaan", besloot Lammers.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda