Hidde Jurjus realistisch: "Deze tactiek pakte goed uit"


Hidde Jurjus realistisch: "Deze tactiek pakte goed uit"

Hidde Jurjus hoopte zaterdagavond met De Graafschap een punt te pakken bij AZ, maar door een doelpunt van Mats Seuntjens een kwartier voor tijd verloor De Graafschap nipt. De ploeg hield echter lange tijd, mede door het 5-3-2-systeem, goed stand.

"Speelden zoals we bedacht hadden"

"De tactiek was duidelijk: tegenhouden en loeren op een kansje. We wisten van tevoren dat het lastig zou worden en dat bleek ook zo te zijn. We speelden zoals we vooraf bedacht hadden: met vijf man achterin en het dichthouden. Dat ging op zich goed, maar we hoopten in de omschakeling gevaarlijk te worden en op die manier een kans te krijgen. In de omschakeling gevaarlijk worden lukte ons helaas niet", vertelde Jurjus na de wedstrijd.

Weinig kansen AZ

Ondanks het feit dat AZ de bovenliggende partij was, kreeg het niet veel kansen. "Ik heb iets van drie reddingen moeten verrichten. Dat was wel goed, want AZ had het overwicht. Een 0-0 zou een prima resultaat zijn geweest en dat zat er ook lange tijd in", vervolgde de doelman. "Het was overleven, maar deze tactiek pakte goed uit. Aan de bal was het bij ons echter niet goed. Dat was ook lastig omdat we vooral aan het verdedigen waren. We konden er niet snel uitkomen, doordat AZ goed stond en de druk op ons hield."

"Geen mooie manier van spelen"

De Graafschap kon zelf niet gevaarlijk worden in Alkmaar en schoot niet één keer op doel. "Zo verdedigend spelen is geen mooie manier van spelen en nul keer op doel schieten tegen AZ lijkt dan slecht. Op sommige momentjes lagen er echter wel mogelijkheden, maar op die momenten waren we nét te slordig. Het moet dan precies passen om gevaarlijk te kunnen worden tegen een ploeg als AZ. Het is op dit moment echter niet anders", zei Jurjus verder.

Defensieve zekerheid inbouwen

Jurjus denkt dat De Graafschap er goed aan doet om ook in de komende wedstrijd defensieve zekerheid in te bouwen. "Afgelopen dinsdag verloren we in de beker met 2-5 van PEC Zwolle, al was dat wel met een iets andere opstelling en daarin waren we kwetsbaar. Omdat we weten dat we kwetsbaar zijn, moeten we soms wisselen van tactiek. Per week moeten we kijken hoe we ervoor staan en onze tactiek daarop aanpassen. Het gaat erom dat we dit seizoen overleven in de Eredivisie. Het was tegen AZ geen mooie wedstrijd van ons, maar we hebben strijd geleverd en ik denk dat de supporters dat ook zien."

Jurjus-MGL0979.JPGNieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht