U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Hidde Jurjus: "Op basis van strijd een verdiende overwinning"


De Graafschap boekte vrijdagavond een belangrijke overwinning op FC Eindhoven. Tien minuten voor tijd scoorde invaller Santy Hulst het enige doelpunt van de wedstrijd, maar ook doelman Hidde Jurjus kreeg na afloop de credits voor zijn uitstekende spel. Met een aantal prima reddingen hield Jurjus zijn doel schoon.

Verdiende driepunter

Na afloop sprak de 21-jarige doelverdediger van een verdiende zege. "Dat denk ik wel, ja. Het spel ging op en neer, beide ploegen hadden fases met kansen. Toch is de combinatie tussen het publiek en de strijd die we tonen een extra kracht van ons. Daarom vond ik het een verdiende overwinning", sprak Jurjus in de catacomben van Stadion De Vijverberg.

Uitstekende reddingen

In de eerste helft was FC Eindhoven tweemaal dichtbij een doelpunt, maar Jurjus redde bekwaam. "Vooral naar de buitenwacht toe is dit mijn beste wedstrijd van het seizoen. Ik pakte een aantal goede ballen. Waar het in het begin van het seizoen nog wel eens tegen zat, viel vandaag alles op zijn plek. Voor een keeper is dat een heerlijk gevoel."

"Niet bang voor Roda"

Op zondag 8 maart brengt De Graafschap een bezoek aan Roda JC Kerkrade. "We hoeven niet bang te zijn voor Roda, dat hebben we vandaag laten zien. Zij zitten niet in een beste fase en zullen niet overlopen van het vertrouwen (Roda verloor vrijdag met 3-0 van NEC, red.). We moeten niet angstig naar Kerkrade gaan en proberen om ons eigen spel te spelen. Dat is erg belangrijk", besloot Jurjus.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

zo
19
mei

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner