U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Genoten van team, stadion en staande ovatie"


De Graafschap was zondag heer en meester in het eerste half uur tegen Go Ahead Eagles. Trainer Henk de Jong genoot van zijn team, maar eigenlijk van bijna alles wat op De Vijverberg gebeurde. Een driepunter bleef desondanks achterwege.

Voorsprong was verdiend geweest

"Ik heb genoten van het team, van het stadion en van de staande ovatie na de wedstrijd. Dit is wat we graag willen. Vermaak en leuk voetbal. Ik denk niet dat ik iets verkeerd zeg als ik zeg dat we met 2-0 of 3-0 voor hadden moeten staan in de eerste 25 minuten. Daarna kregen we wat kansen tegen. Voor ons was het ook heel vervelend dat Sven Nieuwpoort er vlak voor rust uit moest. De communicatie was even weg, waarna we een goal tegen kregen", aldus De Jong.

Wissels van De Jong

"We wisten in de rust dat Andrew Driver last had van de knie en Daryl van Mieghem van de enkel. Het was wel balen dat we nu drie keer een verdediger moesten wisselen, want je wilt eigenlijk ook wel wat brengen. Bijvoorbeeld in de persoon van Anthony van den Hurk, die gepasseerd was en zo scherp als een mes is daardoor. Vanochtend heeft hij nog geluk gehad. Met 130 kilometer per uur een klapband… Gelukkig was hij er bij."

"Strijd en passie"

"In de tweede helft werd het een gevecht en kon het beide kanten op. De sfeer die er bij deze wedstrijd is, ondanks dat wat er in het verleden is gebeurd niet altijd goed is, dat is mooi. Die strijd en passie moet er zijn tussen deze clubs. Voor rust was ik overigens nog even pissig op onze dokter, omdat hij zei dat Sven eruit moest. Ik vond dat hij nog wel twee minuten door kon. Maar ik moet een compliment geven aan onze dokter, want Sven had een dikke bult op zijn hoofd in de rust."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner