Henk de Jong blikt vooruit op De Graafschap - Telstar


Henk de Jong blikt vooruit op De Graafschap - Telstar

De Graafschap heeft een goede trainingsweek achter de rug. Trainer Henk de Jong kiest op vrijdag tegen Telstar in ieder geval voor Bryan Smeets en hoopt natuurlijk op een mooie wedstrijd met veel sfeer én drie punten.

Goede trainingsweek

"We hebben een mooie trainingsweek achter de rug, met een hartstikke goede groep. Dat zeg ik eigenlijk elke week en dat moet er nu op het veld ook uit komen. Tegen Telstar krijgen we daarvoor een nieuwe kans", aldus De Jong na afloop van de donderdagtraining. "Telstar is onberekenbaar en komt niet voor de schoonheidsprijs, die gaan voor de punten. Wij moeten zorgen dat we ze op een bepaalde manier onder druk zetten en de overhand krijgen."

Smeets in basiselftal

De Jong stuurt zijn elftal in een 5-3-2-formatie het veld in. "Dat hoeft niet negatief te zijn, zoals gezegd wordt. Je kan er allerlei kanten mee op, we proberen op een iets andere manier te spelen", aldus de trainer. "Het elftal ziet er eigenlijk hetzelfde uit als vorige week. Elvio van Overbeek wisselt met Bryan Smeets, die er weer op komt. Hij heeft het uitstekend opgepakt de laatste twee weken." In de voorbije duels speelde Smeets niet.

Van mooie naar prachtige week

Er is in ieder geval sprake van concurrentie in de ploeg. "We gaan nu voor iets meer zekerheid. Als je dat met z'n allen besluit - iedereen staat erachter - dan houdt dat op sommige posities in dat je moet knokken om erin te komen. En dat doen die jongens ook. Er komen ook weer spelers aan. Dat is prettig, moet ik zeggen. Wat nog mooier zou zijn: drie punten pakken. Dan is de hele week prachtig."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Agenda