U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "Ben trots op hoe we het gedaan hebben"


De Graafschap-trainer Henk de Jong kan leven met het punt dat werd behaald op bezoek bij Fortuna Sittard. Natuurlijk zat er meer in dan een 1-1 gelijkspel, omdat zijn ploeg goede kansen kreeg. Maar in het eerste en laatste kwartier kon ook Fortuna toeslaan.

"Constant druk gezet"

"Ik vond dat we de eerste twintig minuten veel te timide speelden. Daarom hebben we de jongens echt even aangepakt", begon De Jong na afloop. "Daarna hebben we het eigenlijk zelf laten liggen, maar ik ben wel trots op hoe we het gedaan hebben. Wij hebben constant druk gezet op hun verdediging, net zo lang tot we de bal konden veroveren. En we hebben ook vier honderd procent kansen gekregen. Die moet je dan binnenschieten, dan wordt het 0-3."

Rode kaart is 'zonde'

"Uiteindelijk schieten we die kansen er niet in en krijgen we de rode kaart voor Fabian (Serrarens). Daarna is het alle hens aan dek. Ook daarin hebben we karakter getoond, vind ik. Jammer dat die bal bij (Perr) Schuurs voor de voeten valt, waardoor de 1-1 valt." De Jong vervolgt over de rode kaart: "Dat is zonde. Ik kon alleen niet goed zien of het rood was. Fabian deed het verder fantastisch; hij speelde heel goed samen met Daryl van Mieghem en Tarik Tissoudali. Dit vond ik echt jammer voor hem en de ploeg, want je geeft nu eigenlijk de punten weg."

"Dat we dit kunnen brengen..."

De Jong vond weliswaar dat De Graafschap twee punten had laten liggen, maar kan wel leven met een punt. "Daar ben ik wel tevreden mee, ook na vrijdag en als je dit eerste en laatste kwartier ziet. Dat we dit kunnen brengen... Fortuna heeft een uitstekende ploeg en wij kunnen ook heel goed voetballen. Dan is zo'n veld natuurlijk dramatisch voor beide clubs. Dat we dan dit kunnen doen en laten zien... Dan ben ik heel tevreden, hoor."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner