Henk de Jong: "28 punten gepakt in 12 duels. Heel aardig, hoor"


Henk de Jong: "28 punten gepakt in 12 duels. Heel aardig, hoor"

De Graafschap-trainer Henk de Jong weet dat de laatste drie competitieduels in de Jupiler League nog ontzettend spannend worden. Te beginnen aanstaande vrijdag, op bezoek bij Almere City FC, als de vierde periode wordt beslist. MVV werd maandag op De Vijverberg met 2-0 verslagen.

Gewonnen van goede ploeg

"Ik heb net al gezegd in de kleedkamer: we kunnen wel zeggen dat we slecht hebben gespeeld. Maar we hebben gewoon gewonnen van een goede tegenstander", begon trainer De Jong. "We begonnen goed aan de wedstrijd en maakten een goede goal. Daarna hadden we het lastig", meende De Jong.

Bednarek-reddingen

"In de tweede helft lieten we het even staan, omdat MVV de ballen vooral over de achterlijn en naar onze keeper speelde. Maar in één keer, uit het niks, hadden we geluk nodig. Er konden namelijk drie ballen bij ons in. Filip Bednarek hield ons op de been, daar ben ik heel blij mee. Tegen het einde van de wedstrijd hebben we Daryl van Mieghem ingebracht. Nu doet hij wat we vrijdag ook van hem verwachtten. Met zijn snelheid kan hij, om de spits heen, zomaar een wedstrijd beslissen."

28 punten in 12 duels

"Ik ben ook heel blij met de drie punten. We hebben 28 punten gepakt in 12 duels. Heel aardig, hoor. Voor De Graafschap prachtig, voor de club heel mooi. Stiekem komen we dichter bij een plaats, plaats tien. Dat heb ik nog liever dan dat we een periode winnen. Dat betekent dat we nog drie duels winnen. Ik wens MVV veel succes, die kantwissels waren mooi, maar wij hebben de punten. Een mooie Tweede Paasdag, daar nemen we een biertje op", besluit De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht