Gregor Breinburg keert terug bij De Graafschap


Gregor Breinburg keert terug bij De Graafschap

Gregor Breinburg is de eerste versterking van De Graafschap voor het seizoen 2019/’20. De 27-jarige middenvelder, die de jeugdopleiding grotendeels bij de Superboeren doorliep, komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract voor één seizoen, met een extra optiejaar.

Breinburg werd in 2002 opgenomen in de jeugdopleiding van De Graafschap en maakte in het seizoen 2010/’11 zijn officiële debuut. In vier seizoenen kwam hij tot 92 competitiewedstrijden in het blauw-wit, waarna de middenvelder medio 2014 de overstap maakte naar NEC Nijmegen (129 duels). In de zomer van 2018 tekende Breinburg een contract bij Sparta Rotterdam.

"Goed gevoel bij De Graafschap"

“Ik heb een heel goed gevoel bij De Graafschap”, vertelt Breinburg. “Ik heb hier twaalf jaar gespeeld en ken nog steeds veel mensen binnen de club. De steun van de supporters is ongelooflijk. Samen met hen wil ik een mooie tijd beleven, net als in het verleden. De Graafschap hoort namelijk in de Eredivisie thuis.”

Manager voetbalzaken Peter Hofstede is blij met de komst van Breinburg. “Gregor is een fysiek sterke middenvelder, die de afgelopen jaren zijn sporen heeft verdiend in de Ere- én Eerste Divisie. We verwachten van hem dat hij duelkracht en voetbal op het middenveld toevoegt”, legt Hofstede uit. “Dat hij een verleden bij de club heeft, is een bijkomend voordeel. Gregor kent de club goed.”


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht