Goedgevulde Vijverberg ziet ruime zege van Jong Oranje in vermakelijk duel

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiereeks vrijdag een goed vervolg gegeven. Na het 1-1 gelijkspel tegen het sterke Engeland en de 2-0 nederlaag bij Jong Schotland won de ploeg van bondscoach Art Langeler met 3-0 van Jong Letland. Bijna achtduizend toeschouwers zagen op De Vijverberg een goede wedstrijd van het Nederlandse beloftenteam.

Goedgevulde Vijverberg

Terwijl De Graafschap zich voorbereidde op het uitduel met Helmond Sport, trapten Nederland en Letland om 18:00 uur in Doetinchem af. Stadion De Vijverberg was met 7.785 toeschouwers aardig gevuld en kleurde redelijk oranje. De supporters zagen het debuut van Feyenoord-doelman Justin Bijlow en Ajax-speler Justin Kluivert, die een ware plaag voor de Letland-verdediging vormde.

Snelle openingstreffer

Vanaf de eerste minuut zaten de Nederlandse talenten er bovenop en werd duidelijk dat ze zich graag wilden revancheren voor de 2-0 nederlaag tegen Schotland. Bij het eerste doelpunt, na ruim een kwartier, werd Oranje geholpen door Letland-doelman Vladislavs Kurakins. Hij tastte volledig mis na een schot van Oussama Idrissi: 1-0.

AE6Z6367.JPG

Ruime voorsprong én uitblinkers

De beloften namen niet genoeg met slechts één goal en wilden het publiek vermaken. Dat gebeurde vooral aan de hand van drie uitblinkers: Frenkie de Jong, Steven Bergwijn en Kluivert. De twee Ajacieden en de PSV'er vonden elkaar moeiteloos en stonden aan de basis van vele goede aanvallen. Na ruim een halfuur leidde een aanval over vier schijven tot de 2-0 en was Bergwijn het eindstation. De derde treffer viel nog voor de rust. Bart Ramselaar benutte een strafschop en zorgde voor de 3-0 ruststand.

Jagen op handtekeningen en selfies

In de tweede helft had Jong Oranje via Jeremiah St. Juste en Idrissi op 4-0 kunnen komen, maar tot tweemaal toe ging de bal er niet in. De Oranje-supporters zagen een minder vervolg van de wedstrijd, maar genoten alsnog van het vele voetbaltalent op De Vijverberg. Na afloop was het dringen bij de receptie en de hoofdingang. Veel jonge fans maakten een selfie met hun favoriete speler of werden blij van een handtekening. Een ruime zege én een prima sfeer: Jong Oranje beleefde een goede avond op De Vijverberg.

{asset:25870:url}

{asset:25871:url}

{asset:25872:url}

{asset:25863:url}

{asset:25873:url}

{asset:25874:url}

{asset:25875:url}

{asset:25876:url}