U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Frank Olijve na eerste Eredivisie-doelpunt: "Lekkere goal na goede aanval"


Frank Olijve was zondag enorm belangrijk voor De Graafschap in de derby tegen Vitesse. De middenvelder zorgde voor de 1-0 en liet zich zowel in aanvallend als verdedigend opzicht gelden. De Graafschap sleepte er uiteindelijk een 2-2 gelijkspel uit en Olijve was na afloop erg blij met zijn goal.

"Lekkere goal na goede aanval"

"Het was een lekkere goal na een goede aanval van ons. We maakten gebruik van de ruimte en ik kon uithalen na een goede pass van Erik (Bakker). Ik had veel ruimte voor me en tijd om aan te leggen. Ik ben er erg blij, ook omdat het mijn eerste goal in de Eredivisie is", vertelde Olijve, die Eduardo kansloos liet met een keihard diagonaal schot. "Ik wist niet dat ik zo hard kon schieten en Vitesse denk ik ook niet, haha", zei Olijve met een knipoog.

Ruimte benutten

Olijve liet zich aanvallend enkele keren goed zien. "Ik was de meest verdedigende middenvelder, maar als er gaten ontstonden sprong ik daarin. Daarbij is het ook belangrijk dat het vertrouwen er is dat Erik (Bakker) of Javier (Vet) later in de wedstrijd mijn rol overnemen als ik even weg ben van mijn plek op het middenveld."

{asset:33332:url}

"Voetballend goed gespeeld"

De middenvelder was daarnaast te spreken over het vertoonde spel. "Dit was een mooie wedstrijd waarin van alles gebeurde. Als er een ploeg was die de overwinning had verdiend, dan waren wij dat. Wij hebben voetballend goed gespeeld en kregen de kansen door goed veldspel. Vitesse werd alleen gevaarlijk via counters en afstandsschoten, maar daaruit scoorden ze ook twee keer. Ik ben tevreden over de manier waarop we gespeeld hebben."

Pijntjes na afloop

De wedstrijd kostte veel energie en na afloop hadden veel spelers last van lichte pijntjes. "Ik denk dat bijna het hele team last had van pijntjes, maar dat maakt niet uit. Dat hoort erbij en nu, na toch een positief resultaat, is dat helemaal niet erg. We kunnen met een goed gevoel de winterstop in en het is aan ons om daar goed uit te komen", vervolgde Olijve.

{asset:33333:url}

"Een goed stel jongens"

Olijve ziet ondanks de laatste plaats de tweede seizoenshelft met vertrouwen tegemoet. "We moeten nu even onze rust nemen en dan denk ik dat we met dit team verder kunnen in de tweede seizoenshelft. We hebben een goed stel jongens en we kunnen ook wel voetballen, maar dat is er niet altijd uitgekomen. Het was in de eerste seizoenshelft ook best vaak lastig voor ons. Na de winterstop krijgen we echter direct een paar hele belangrijke duels met onder meer Fortuna Sittard en NAC Breda-thuis en Excelsior-uit."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner